Dikmen Mahallesi kabristanlığında düzenlenen anma programına şehidin babası Tevfik Akar, Kaymakam Ahmet Soley, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, İlçe Emniyet Amir Vekili Davut Özkan, SYDV Müdürü Mustafa Geçmez, Dikmen Muhtarı Hüseyin Çeker ve mahalle halkı katıldı. Dikmen Camii imami Hikmet Şen'in okuduğu Kur-an'ı Kerim'in ardından hep birlikte dualar edildi.

"BİLİYORUZ MEKANIN CENNET"


Kaymakam Ahmet Soley, şehidin mezarı başında yaptığı konuşmada, “Şehidimiz, bu şanlı bayrak dalgalansın, kulaklarımızdan ezan sesi eksilmesin, bu vatan bölünmesin diye canını verdi. Üzülme, şehidim. Bu dünya döndükçe bu şanlı bayrak bu gökyüzünde dalgalanacak. Ezan sesi nesiller boyu kulaklarda çınlayacak ve dünya durdukça Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacak. Ruhun şad olsun, ışıklar içinde uyu. Biliyoruz ki mekânın cennettir" dedi.

MUTLU AKAR KİMDİR?


30 Ağustos 1974 tarihinde Aydın İli, Karacasu İlçesi, Dikmen Mahallesinde dünyaya gelen P.Komando Er Mutlu Akar 1974/2 tertip olarak, 2 inci Komando Tugay Komutanlığı (Tunceli) emrinde vatani görevini yaptığı sırada, Şeytan Deresi (Tunceli) mevkiinde, bölücü terör örgütü ile girdiği çatışmada 22 Eylül 1994 tarihinde şehit oldu.