Zeytin alım fiyatları neredeyse iki katına çıkarken bu durum üreticiyi sevindirdi. Kaba zeytinde baş alım fiyatının 6 lira 50 kuruş olduğu ve 5 lira 50 kuruş, 4 lira 75 kuruş, 4, 3, 2 lira şeklinde devam ettiği, domat zeytin fiyatlarının 8 lira baş fiyattan başlayıp 7, 6, 5 lira olarak sıralandığı öğrenildi.

"GAYET İYİ BİR REKOLTE VAR"

Zeytin üreticileri geçen yıla göre rekoltenin düşük olduğunu, bu sebeple fiyatların yükseldiğini dile getirseler de kimi üreticiler rekoltenin iyi olduğunu söylediler. Bazı üreticiler rekoltenin düştüğü için fiyatların yükseldiğini ifade etse de Karacasu’da zeytin alımı yapan Ali Çetinkaya, rekoltenin çok iyi seviyede olduğunu dile getirdi. Çetinkaya, “Bir haftadan bu yana her gün 800 ile bin kasa zeytin alımı yapıyoruz. Rekoltenin düştüğü görüşüne katılmıyorum. Biz Ali Çetinkaya Alım Merkezi olarak vatandaşlarımızın bize ilgisinden memnunuz. Gayet iyi bir rekolte var. Bu yıl fiyatlar geçen yıla göre daha iyi” şeklinde konuştu.

MEMNUNİYETLERİNİ DİLE GETİRDİLER

Altın Sofra Zeytincilik sahibi Ahmet Sakarya, "Karacasu'nun rakımı yüksek olduğu için bu da kaliteyi olumlu anlamda etkiliyor. Karacasu zeytininden son derece memnunuz. Hem yeşil hem siyah zeytin anlamında üretim gayet iyi. Üreticilerimize bereketli bir sezon diliyoruz" dedi. Üreticilerden Memduh Ündevli, üretimden ve fiyatlardan son derece memnun olduklarını ifade edip, "Geçen yıl dolu yağışları sebebiyle üreticiler yağlık zeytine yönelmişti. Bu sene çok şükür iyi durumdayız. Tüm üreticilere hayırlı bir sezon diliyorum" ifadelerini kullandı.