Ziyarette Başkan Özcan, 25-27 Ekim tarihlerinde Nazilli Sosyal Bilimler Lisesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek foruma davet edildi. Ekip bu yıl ikincisini düzenledikleri, Türkiye çapında lise öğrencilerine yönelik forum hakkında Başkan Özcan’ı bilgilendirdi. Beklentileri karşılamak adına 2018 yılında düzenledikleri ilk forumdan daha yenilikçi fikirlerle daha farklı çalışmaları yapacaklarını belirten NASBUF 19 ekibi, Belediye Başkanı Özcan’dan destek istedi.

“GÜNCEL SORUNLAR TARTIŞILACAK, ÇÖZÜMLER ARANACAK”

Başkan Özcan’a bilgi veren Koordinatör Öğretmen Özlem Karabacak, Avrupa Gençlik Parlamentosu’nun (EYP) farklı bölgelerden, farklı kültürlerden gençleri bir araya getiren, ulusal ve küresel güncel sorunların tartışılarak bu sorunlara çözümler bulunmasını sağlamaya çalışan bir gençlik organizasyonu olduğunu belirtti. Karabacak, “EYP’nin hedefi, gençlere farkındalık ve farklı bakış açıları kazandırmak, aynı zamanda sosyal becerilerini geliştirmektir. Kurulduğu tarih olan 1987’den beri birçok bölgesel, ulusal ve uluslararası konferans gerçekleştiren Avrupa Gençlik Parlamentosu, yüz binlerce katılımcıyı bir araya getirerek kültürler arası bir köprü görevi görmüştür ve görmeye devam etmektedir” dedi.

“BECERİLERİ VE ÖZ GÜVENİ TAZELEYECEK”

Özlem Karabacak, “Biz NASBUF olarak kendimizi aile gibi görüyor, katılımcılara en iyi konferans deneyimini yaşatmaya çalışıyoruz. Herkesin fikir alışverişini rahatça gerçekleştirebileceği bir ortam sunarak kişinin becerilerini ve öz güvenini tazelemesinde yardımcı bir etken oluyoruz” şeklinde konuştu.

ÖZCAN, DESTEK SÖZÜ VERDİ

Nazilli Belediyesi olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını ve destek vereceklerini belirten Özcan ise, “Türkiye’nin her yerinden farklı düşünce, bilgi birikimi ve karaktere sahip delegelerin güncel ülke sorunlarımızı değişik yönlerden ele alarak, bu sorunlara ortak çözümler üretmek adına Nazilli’mizde olmaları şehrimiz için de bir farkındalık yaratacaktır. Hele ki forumda bu gençlerin konuşacak oldukları konuları çok daha önemlidir. Gençlerin Türkiye’nin ekonomisi, dış politika, doğa ve çevre, eğitim, sağlık, medya, teknoloji ve güvenlik konularını tartışıp çözümler üreteceği forumda yer almak benim için ayrı bir önem arz ediyor. Tüm program listesi olmasa da forumda sizlerle birlikte olmaktan onur duyacağım” ifadelerine yer verdi.