Deniz Feneri Derneği tarafından düzenlenen ve ÖNDER-İmam Hatipliler Derneği, MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü iş birliğiyle Türkiye’deki tüm imam hatip ortaokulları, Anadolu imam hatip liseleri ve özel liselerde başarıyla uygulanan “Anadolu İmam Hatip Liseleri Uygulamalı İyilik Proje Yarışması” heyecanında sona gelindi. Geçtiğimiz Nisan ayında ilk 4’e giren okulların açıklandığı yarışmada ilk 4 arasındaki dereceler de Ankara’da MEB Şura Salonunda düzenlenecek törende açıklanacak. Saat 10.00’da başlayacak olan törende açılışın arından iyilik sinevizyonu, protokol konuşmaları, ödül alan projelerin sunumları ve ödüllerin takdimi gerçekleştirilecek.

HEYECAN BÜYÜK

Yarışmaya "Tam Anlamıyla Kardeşiz" projesi ile katılan Karacasu İmam Hatip Ortaokulu, ortaokullar kategorisinde son 4’e kalırken okulun kazandığı derecenin açıklanması heyecanla bekleniyor. 25 Eylül’de Ankara gezisi ile başlayacak ve 26 Eylül’de törene katılımla devam edecek olan programa Okul Müdürü Memduh Yılmaz, projenin yürütücüsü Mediha Nur Aslıyüksek, okul öğretmeni Umut Korkmaz, öğrenciler Hanife Nur Ceylan, Esma Seyhan Ceylan, Serhat Küçük katılım sağlayacak.

KARDEŞ OKULLA BİRÇOK ÇALIŞMA YAPILDI

Karacasu İmam Hatip Ortaokulu tarafından hazırlanan 97 öğrenci 13 öğretmenin yer aldığı, “Yardıma ihtiyacın varken de yardım et” sloganı ile yürütülen “Tam Anlamıyla Kardeşiz” projesinde Karacasu İmam Hatip Ortaokulunda okuyan öğrenciler öğretmenleri ile el ele vererek Karacaören Şehit Mehmet Aykan okulunun başlattığı kütüphane oluşturma çalışmasına destek verdi. Proje ile atıl boş sınıf, duvar resimleri, laminantı, binlerce kitap ve oyuncakları ile şehir merkezlerindekileri aratmayan bir modern bir kütüphane haline getirildi.

SİNEMA VE TİYATROYA GİDİLDİ

Proje yürütücülüğünü geçen yıl okulda Rehber Öğretmen olarak görev yapan Mediha Aslıyüksek’in yaptığı, Okul Müdürü Memduh Yılmaz, Müdür Yardımcısı Müslüm Çınar’ın aktif görev aldığı proje kapsamında köy okulunda kütüphanenin oluşturulmasının yanı sıra İmam Hatip Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Nilüfer Bayram, okuldaki ilkokul öğrencilerine uygulamalı İngilizce dersi anlattı. Proje kapsamında ayrıca Beden Eğitimi Öğretmeni Ali Yıldız eşliğinde beden eğitimi dersi, Fen Bilgisi Öğretmeni Kemal Kırtaş ve öğrenciler eşliğinde Küçük Mucitler etkinliği, Bilgisayar Öğretmeni Elvan Çıraklı tarafından okuldaki bilgisayarların bakımlarının yapılması,Türkçe Öğretmeni Nihal Akkın ve Fevziye Eker koordinatörlüğünde gölge oyunu, Müzik Öğretmeni Fatma Gölgesiz eşliğinde müzik programı ve bunlarla birlikte 'Her öğrencinin hayalini gerçekleştir" projesi kapsamında öğrencilerin sinema ve tiyatroya, at binme çiftliğine ve hayvanat bahçesine götürülmesi etkinlikleri gerçekleştirildi.