D-Marin Kids ve DenizTemiz Derneği/ TURMEPA iş birliğiyle hayata geçirilen “Fark Ettim! Denizler Bizim Oksijen Kaynağımız” projesi başlıyor. Bu yıl 5. düzenlenecek projede 6 okuldan toplam 11 öğretmenin D-Marin Göcek’te eğitimlerini tamamladı. Yeni sistem üzerinden verilecek eğitimlerle daha fazla çocuğa ulaşılacak. D-Marin Kids, çocukların küçük yaşlardan itibaren denizle olan bağlarını güçlendirmeyi hedeflerken TURMEPA gelecek nesillere temiz denizlerin kucaklandığı yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla çalışıyor. Projede bu yıl denizel eğitimlerin yanı sıra öğretmenlere STEAM eğitimleri verilerek çocukların çevre projelerini teknolojiyle birleştirmeleri hedefleniyor. Muğla ve Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin iş birliğinde gerçekleştirilecek proje kapsamında öğretmenlerin de desteği ile çocukların doğaya yaklaşımlarına ışık tutarak bir bilim insanı gibi düşünmelerine, yeni fikir ve projeler üretmelerine katkı sağlamak amaçlanıyor.

DİDİM’DE İKİ OKUL YER ALACAK

D-Marin Turgutreis, Didim ve Göcek marinalarının bulunduğu illerde yürütülen proje daha çok çocuğa dokunacak. Muğla ve Aydın’da toplam 6 okulda 11 öğretmen, aldıkları STEAM eğitimini okul öğrencileriyle buluşturacak. TURMEPA ve D-Marin, projeyle bu yıl Muğla’nın Fethiye ilçesinde Göcek Deniz Temiz Ortaokulu, Bodrum H. Turgut Karabağlı Ortaokulu, Mahinur Cemal Uslu Ortaokulu; Aydın’ın Didim ilçesinde ise Selçuk Özsoy Ortaokulu ve Akyeniköy Ş. Soner Turan Ortaokulu’na ulaşacak.
Projede geçmiş yıllardan farklı olarak bu yıl okul öğretmenleri, STEAM Hizmet İçi Eğitimi ile denizler, sıfır atık ve plastik temalı eğitimler aldılar. Aldıkları bilgileri hem kendi okullarındaki öğrencilere aktaracak hem de çocukların denizleri korumaya yönelik projelerini geliştirirken teknolojiden faydalanacaklar. Proje kapsamında öğrenciler, öğretmenleri aracılığıyla yaratıcı ve akılcı düşünme, sorgulama, çözüm odaklı olma, keşfetme ve paylaşma becerilerini geliştirmeyi öğrenecek. Hazırlayacakları proje ile çocukların denizlerin temiz kalması için fikirlerini sunması ve tüm ekosisteme yönelik çözüm önerileri sunması hedefleniyor.