Bağarası Mahallesi kapalı pazar yerinde düzenlenen etkinliğe, İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Gökhan Kurgar, Söke Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Nejat Sağel, Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, Aydın Büyükşehir Belediyesi Batı Bölgesi Koordinatörü Fatih Akkentli, pamuk üreticileri ve vatandaşlar katıldı.

"TRAFİK KURALLARINA UYULMASI GEREKMEKTEDİR"

Etkinlikte konuşan Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, "Söke Ovamız, 400 bin dekar sulanabilir tarım arazisi, 480 bin dekar zeytinliklerden oluşmaktadır. Odamıza kayıtlı üretici sayımız 11 bin 500, bunun aktif olarak çiftçi kayıt sisteminde dosya yapan 5 bin 500 kişi bulunmaktadır. Teknolojiden faydalanan üreticilerimiz, tarla, bahçe tarımı ve hayvancılık için gerekli makine ekipmanlarına sahiptirler. Pamuk hasadına yaklaştığımız bu günlerde Söke'miz için 4 bin 300 adet traktör, 180 adet pamuk toplama makineleri olduğu bilinmektedir. Tarım araç ve gereçlerimizin güvenli kullanımı ile birlikte başta traktörler olmak üzere tarım araçlarının kullanıcılarının trafik kurallarına uymaları gerekmektedir. Bunun için üreticilerimizin traktör muayenelerini ve eksikliklerini yaptırmaları aynı zamanda gerekli reflektör ve uyarı lambaları ile şerit takmaları çok çok önemlidir" dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Söke Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Nejat Sağel ise, "Hepinizin malumu olduğu üzere pamuk hasat dönemine girdiğimiz bugünlerde keşke dememek için römorklarımıza mutlaka reflektör takmamız gerekmektedir. Zaten yasal bir zorunluluktur. Can ve mal kaybını önlemek adına çok önemli olan bu aydınlatma çalışması için ve böylesine önemli bir konu hakkında emeği geçen başta ilçe kaymakamımıza, ilçe jandarma komutanlığımıza teşekkürü bir borç biliyorum. İnsanlarımıza mutlaka hayatlarının değerli olduğunu, trafik kurallarına uyulması gerektiğini hatırlatmamız gerektiğini düşünüyorum. Tüm üreticilerimize kazasız ve bereketli bir pamuk sezonu olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

"HAVALARIN KARARMASINDAN SONRA ÖNEM ARZ EDİYOR"

Kaymakam Kurtbeyoğlu da, şunları kaydetti: "Trafik kazalarını önlemek aynen bir vatan savunması gibidir. Bakanlığımız 2019 yılını, ölümlü veya yaralamalı ve maddi zararlı trafik kazalarını azaltma yılı olarak ilan etmişti. Araçlarımıza reflektör takmamız önemli ölçüde kendi emniyetimiz olduğu kadar karşı tarafı da uyarmış oluruz. Özellikle geceleri havaların kararmasından sonra çok çok daha önem arz etmektedir. Reflektör tak görünür ol projesini düzenleyen İlçe Jandarma Komutanlığımıza, trafik timlerimize ve ekiplerine teşekkür ediyorum. Aynı zamanda 2019 yılı pamuk sezonumuzun tüm pamuk üreticilerimize hayırlı, uğurlu ve bereketli olmasını diliyorum." Konuşmaların ardından traktörlere reflektör takan Kaymakam Kurtbeyoğlu, bir traktörü de kullanmayı ihmal etmedi.