Karacasu’ya bağlı Cuma Mahallesi Kuduğ Caddesinde yağmur sularının evlerine sızdığı, alınan önlemlerin yetersiz geldiği ve yapılan çalışmanın yaşlıların hayatını olumsuz etkilediği gerekçesiyle şikayetçi olan Canbay çiftinin çağrısına, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu kayıtsız kalmadı. Yağmur sistemi çalışmalarının ilçe belediyesi sorumluluğunda olmasına karşın Ses Gazetesinde çıkan “Karacasu’da iki belediye bir olup kanser hastasının sorununu çözemedi” başlıklı haberi görür görmez ASKİ’nin üst düzey yetkililerini Karacasu’daki bu mahalleye gönderen Çerçioğlu, mağduriyetin kısa sürede giderilmesini sağladı.

MAHALLE SAKİNLERİ TEŞEKKÜR ETTİ


Çerçioğlu’nun Ses Gazetesinde çıkan haberi gördükten sonra, “Kanser hastası vatandaşı mağdur edecek bir konuda sorumluluk önemli değil, Büyükşehir olarak biz yapalım” dediği öğrenildi. Yağmur suyu hattı çalışmalarının ilçe belediyelerinin sorumluluğunda olduğu belirtilirken, buna rağmen vatandaşı mağdur etmemek için Büyükşehir Belediyesi sorumluluğu üstlenerek sorunu kısa sürede çözdü. Uzun süredir bu sorunun çözülmesi için çaba harcayan mahalle sakini Mustafa Canbay, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Büyükşehir çalışanları ve Ses Gazetesine teşekkür etti.

NE OLMUŞTU?


Karacasu’ya bağlı Cuma Mahallesi Kuduğ Caddesinde bir evi basan yağmur suları için alınan önlem mahalleliyi isyan ettirmiş evlerine ulaşmak için 70 santimlik yükseklikten inip çıkan mahalleliler, yetkililere seslenmişti. Eve su basma sorununda alınan önleme rağmen mağduriyetin çözülmediğini söyleyen ev sahibi Mustafa Canbay, rutubet sebebiyle evinde yaşayamadığını, 2 yıldır kanser tedavisi gören eşinin etkilenmemesi için kış aylarında Aydın'a taşınmak zorunda kaldığını dile getirmişti.