Nazilli ilçesinde Şirinevler Mahallesi, 268 sokak numara 86’da market işleten Gökhan Semerci’nin iş yerine gelen bir iş adamı, 33 bin lira nakit vererek vatandaşlara ait borçların yazılı olduğu veresiye defterini alıp gitti. İlginç olay karşısında şaşıran market sahibi Semerci, marketinin önüne, “Sayın müşterilerimiz 2019 yılına ait bütün borçlarınız bir hayırsever tarafından ödenmiştir” yazılı pankart asarak vatandaşların kendisine borçlarının olmadığını ilan etti.

“ŞAKA SANDIM, GERÇEKMİŞ”

Nazilli’de 10 yıldır market işlettiğini ve ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını belirten Semerci, “Dükkanımda otururken tanımadığım biri içeriye girip veresiye defterindeki tüm borçları hesaplamamı ve tüm borcu ödeyeceğini söyledi. Bunun bir şaka olduğunu düşündüm ancak işin ciddi olduğunu görünce borçları hesapladık. Yaklaşık 70 kişinin 33 bin lira civarında borcu olduğunu söyledim. O kişi çantasından 33 bin lirayı çıkarıp verdi. Veresiye defterindeki tüm borçları silip defteri hayırsevere verdim. O da defteri alıp gitti. Hayırsever sayesinde vatandaşlar borçtan kurtuldu. Bana gelen müşterilerim, ‘Allah hayırseverden razı olsun’ diyerek marketten mutlu şekilde gidiyor” dedi.

TEŞEKKÜR YAĞMURU

Borçlardan kurtulan vatandaşlar, hayırsevere teşekkür etti. Sosyal medyadan da gizemli hayırsever, tebrik yağmuruna tutuldu. Vatandaşlardan Mehmet Yılmaz, "Ben her zaman her yerde söylerim. Aydın Nazilli halkı hayırsever helal olsun, Allah kabul etsin" diye konuştu. Ayşe Hande Eren ise, "Ne muhteşem bir davranış. Böyle güzelliklerin çoğalması dileğiyle" ifadelerini kullandı. Ayşen Gezicioğlu Aşır, "Bravo. Allah kabul etsin. Böyle güzel yürekli insanların hala var olduğunu görmek gerçekten duygulandım" derken, Himmet Özaydın da duygularını, "Değerlerini ve geleneklerini unutan milletler yozlaşır, yabancılaşır. Bu bizim tarihimizde ve kültürümüzde vardı, adı zimem defteri. Hatta sadaka taşları bile vardı. Bu vicdan, anlayış ve insani bir mesele. Teşekkürler ince ve örnek davranış için. Allah kabul etsin" sözleriyle dile getirdi.