Erbeyli Mahallesi, Aydın-İzmir Karayolu üzerinde yer alan marangoz dükkanında çalışan 38 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Nadir Özleyen, maliyeti her geçen gün artan malzemelerden sıradan ev eşyaları yapmak yerine el işçiliğini ön plana çıkararak ürettiği kişiye özel dekoratif eşyalarla kazancını arttı.

"EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALAMIYORLAR"


Mesleğe 12 yaşında adım attığını kaydeden Özleyen, yıllarca farklı iş yerlerinde çırak, kalfa ve usta olarak çalıştıktan sonra 5 yıl önce kendi iş yerini hizmete açtığını ifade etti.
İş yerinde özellikle kişiye özel dekoratif eşyalar ürettiğini belirten Özleyen, "Sıradan ev eşyalarını üreten bir sürü meslektaşım var. Onların bu eşyaları yaparken kullandıkları malzemelerin fiyatları her geçen gün biraz daha artıyor ama kendi kazançları ise düşüyor. Yani emeklerinin karşılığını eskisi gibi tam anlamıyla alamıyorlar. Bundan dolayı ben meslektaşlarımdan farklı olmayı tercih ettim ve kişiye özel dekoratif eşya üretimine yöneldim. Tabi ki sevdiğim insanlardan gelen sıradan ev eşyası taleplerini de geriye çevirmiyorum" dedi.

DAHA YOĞUN İŞÇİLİK İSTİYOR


Kişiye özel dekoratif eşyaların sıradan ev eşyalarına göre çok daha yoğun el işçiliği ile üretildiğine dikkat çeken Özleyen, "Ürettiğim eşyanın müşterinin talebine uygun olması çok önemli. Gelen isteğe göre fıçı, levha, avize, sedir, dolap ve daha bir sürü dekoratif ve otantik eşya üretimi yapıyorum. Tabi bunların yapımı, diğer eşyalara göre daha yoğun emek, el işçiliği, sabır ve yaratıcılık istiyor. Böyle bir eşyanın yapımı en az 1 gün, en fazla 1 hafta sürüyor. Bundan dolayı bu eşyaların fiyatı çok daha yüksek oluyor" ifadelerini kullandı.

MÜŞTERİLERİ TURİSTİK YERLERDEN


Özleyen, müşterilerinin çoğunun turistik yerlerden olduğuna işaret ederek, "Şu anda özellikle Selçuk, Şirince ve Kuşadası bölgesine çalışıyorum. Bu yerlerde Allah'a çok şükür belli bir çevrem oluştu. Yaptığım eşyaları satarak, elde ettiğim gelirle ailemin geçimini rahatlıkla sağlayabiliyorum" dedi.