Devletin engelli oğlu için bakım aylığı bağlayacağı anne Pervin Altun, Gaziantep'ten Aydın'a gelerek devletin sahip çıktığı oğlu Serdar'a sarılarak hasret giderdi. Oğlunu da yanına alıp memleketine dönen anne Altun, "Beni rahat ettirmek için oğlum meslek sahibi olup bir ev almak istiyordu. Ben de hayalini gerçekleştirmesi için üniversiteye gitmesine izin verdim. Bu halde yaşadığını bilseydim, asla onu göndermezdim" dedi.

HASTALIĞI HAYATINI KARARTTI


Gaziantepli Serdar Altun, babasının ölmesinden sonra maddi imkansızlığa rağmen pazarcılık yaparken diğer yandan derslerine çalışıp 8 yıl önce Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü'nü kazandı. Annesi Pervin Altun'u memleketinde bırakan genç, Aydın'a gelerek üniversiteye kaydını yaptırdı. Çalışkan bir öğrenci olan Altun, üniversitedeki ilk üç yılını alttan ders bırakmadan başarıyla tamamladı. Üniversitenin son senesinde Altun, sinir sistemi rahatsızlığı olan 'Beyaz cevher' isimli hastalığa yakalandı. Altun, hastalığına rağmen 5 yıl boyunca üniversiteden mezun olabilmek için direndi ancak bir türlü başaramadı. Hastalığı ilerledikçe kalem tutamaz, yazı yazamaz hale gelen ve yürümekte güçlük çeken genç, üniversiteye gidemezken harabe gibi çöpten geçilmeyen bir evde perişan halde yaşamaya başladı. Ses Gazetesi, geçtiğimiz günlerde gencin dramını okuyucularına duyurmuştu.

SERDAR'A DEVLET ELİNİ UZATTI


AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı, bir partilinin bildirmesi üzerine gencin evine giderek onun içler acısı haline şahit oldu. Gülaştı, gencin durumunu cep telefonuyla Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger'e iletti. Vali Köşger'in talimatıyla yetkililer, gence şefkat eli uzattı. Efeler Sosyal Dayanışma Ve Yardımlaşma Vakfı görevlileri, pislik yuvası olan evinden aldığı genci hamama götürüp temizliğini yaptırdı. Bir yıl sonra duş alan genç, ardından bir otele yerleştirildi. Altun'a sağlık kontrolünün ardından yüzde 52 engelli raporu verildi. Üniversite eğitimine devam etme imkanı olmayan gencin annesi Pervin Altun'a ulaşıldı. Otobüsle Gaziantep'ten Aydın'a gelen anne Altun ile oğlu buluşturuldu. Oğlunun yaşadığı hayatı yetkililerden öğrenen ve çok şaşıran anne Altun, oğluna sarılarak hasret giderdi. Gözyaşlarına boğulan anne ve oğul, birlikte kahvaltı yaptıktan sonra Gaziantep'in yolunu tuttu. Anne Altun'a engelli oğluna bakacağı için devlet tarafından bakım aylığı bağlanacağı öğrenildi.

"ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN"


Yolculuk öncesi Ses Gazetesi'ne konuşan anne Pervin Altun, eşinin ölümünden sonra kendisinin uzun yıllar zor şartlar altında yaşadığını belirterek, "Ablası üniversiteyi kazanmıştı ancak babası göndermemişti. Eşim öldükten sonra oğlum üniversiteyi kazanınca okumak istedi. Oğlum bana, 'Anne doktor olup, seni saraylarda yaşatacağım' diyordu. Ben de hayallerinin peşinden gitmesine izin verdim. İmkanım olmadığından oğlumun yanına bir kez olsun gelemedim. Oğlumun rahatsızlığının onu bu noktaya getirebileceğini bilemedim. Bu halde yaşadığını bilseydim, asla benden uzakta yaşamasına izin vermezdim. Devlet, oğluma sahip çıktı. Allah devletimize zeval vermesin. Artık oğlumla birlikte memleketimizde çok mutlu bir yaşam geçireceğiz" dedi.
Çok mutlu olduğunu dile getiren Serdar Altun ise, "Yaşadığım evde hiç iyi değildim. Ama okulumu bitirmek için orada yaşamaya mecburdum. Maalesef okulumu bitiremeyeceğim fakat annemin sıcak kucağına kavuştum. Artık annemle birlikte Gaziantep'te mutlu bir hayat süreceğiz" diye konuştu.