Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende İpekçi, kazandığı çeyrek altın ödülünü Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları (AYESOB) Birliği Başkan Yardımcısı ve Tamirciler Odası Başkanı Hasan Eyefçi’den aldı.

"KENDİSİNİ TEBRİK EDİYORUZ"

İpekçi’yi tebrik eden Kooperatif Başkanı Okan Yalçın, “Ayhan İpekçi abimiz 28 yıl sanayide tamircilik yapmış ve görev süresi boyunca Ahilik ilkelerinden taviz vermemiş bir isimdir. 8 yıldır Aydın’da şehir içi otobüslerinde şoförlük yapar ve trafik kurallarının yanı sıra kendi içimizdeki kurallara uyduğu gibi vatandaşlardan hiç şikayet almayıp sürekli tebrik ve teşekkür telefonlarını aldığımız bir kişidir. Bu nedenle Ahilik Haftası’nı idrak ettiğimiz bu ayda ayın şoförü olarak Ayhan İpekçi abimizi seçtik. Kendisini tebrik ediyoruz. Esnaflık, Ahilik ilkeleri ile birleştiğinde sadece bir mesleği icra etmek değil toplumdaki tüm bireylere hatta tüm canlılara faydalı olmaktır. Tüm esnaflarımızın Ahilik ilkelerine özen göstermesini rica ediyorum” dedi.

“ŞOFÖRLÜK EĞİTİM VE SANAT GEREKTİRİYOR”

Ahilik haftasının öneminden bahseden Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, “Şoförlük mesleğinin tüm meslek gruplarıyla, tüm insanlarla ilişkisi var. Etle tırnak gibi olduğumuz araçların tamir edilmesi için sanayideki arkadaşlarımızla ilişkisi var. Tamirciler Odası Başkanımız, geçmişte tamircilikle uğraşan arkadaşımıza ödül verecek. Her iki mesleği de layıkıyla yapan Ayhan kardeşimizi tebrik ediyorum” diye konuştu. Tamirci kökenli minibüs şoförü Ayhan İpekçi’ye ödülünü vermekten dolayı büyük mutluluk yaşadığını kaydeden Eyfeçi ise, “Bu bağlamda böyle bir şeyi düşündükleri için başkanlarıma teşekkür ediyorum. Ahilik Haftamızın son günü. Allah tekrarını nasip etsin. Şoförlük zor bir meslek. Bir eğitim, bir sanat gerektiriyor. Tamircilik de aynı şekilde. Yıllarda beraber çalıştığımız oda üyemiz Ayhan İpekçi’ye hatasız kazasız sürüşler diliyorum” ifadelerini kullandı.
Son Durak Tesisleri’nde düzenlenen törene, Efeler Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi yönetim kurulu üyeleri de katıldı.