İYİ Parti Didim İlçe Başkanlığı görevinde değişim yaşandı. Mevcut İlçe Başkanı Ekrem Nuri Büyükpoyraz'ın ailevi sebeplerden dolayı Ankara’ya taşınmasından dolayı ilçe başkanlığı görevine Genel Merkezce mevcut İlçe Başkan yardımcılarından Bülent Görücü atandı. Görev değişimiyle ilgili olarak İlçe binasında bir basın toplantısı düzenlendi. İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, İYİ Parti Söke İlçe Başkanı Çağlar Çelikez ve il başkan yardımcılarının yer aldığı toplantıya partililer de katıldı.

“BİRİLERİ İYİ PARTİ'Yİ UNUTMAMALI”

Eski İlçe Başkanı Ekrem Nuri Büyükpoyraz ailevi sebeplerden dolayı Ankara’ya gitmek zorunda olduğunu belirterek kendisinin görev yaptığı dönemde davaya uygun şekilde çalıştıklarını ifade etti. Yönetim olarak amaç ve stratejilerini belirlediklerini kaydeden Büyükpoyraz, yerel seçimlerde de Didim’de başarı elde edildiğini kaydederek, “Yerel seçimlerde başarılı olduk. İYİ Parti'nin desteğini unutmasınlar ve birileri de bunu unutmamalı. Belediye Başkanı ve belediye birim amirleri bizi tabela partisi gibi görmüş olabilir ama ittifakın ruhuna aykırı olarak bize bir teşekkür ziyaretine bile gelmediler. Biz bunlara takılmadık. Yolumuza baktık. Halkla, vakıflarla, STK’larla ve odalarla iyi ilişkiler kurduk. Üye sayımızı 239’dan 546’ye yükselttik ama hedefimizi yakalayamadık. Süreç içerisinde bu görevimi Bülent kardeşime bırakmaktan mutluyum. Gönlüm her zaman sizlerle ve iyilerle olacak” diye konuştu.

“EKONOMİ KÖTÜ, İŞSİZLİK ARTTI”

İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı ise 2017 yılındaki referandum ve hükümet sistemi değişikliğine değinerek 17 yıllık AK Parti iktidarının ülkeyi iyi yönetmediğini iddia etti. Ekonominin iyi gitmediğini, işsizliğin giderek arttığını, enflasyon oranlarının doğru verilmediğini ileri süren Sarı, halkın artık kanmadığını belirtti. 2017 yılında İYİ Parti'nin siyasette yerini aldığını belirten İl Başkanı Sarı, yerel seçimlerde AK Parti’nin kaybetmez gözüyle baktığı her yerin İYİ Parti'nin çalışmaları neticesinde bir siyasi başarıyla kazanıldığını vurguladı. Didim’de İYİ Parti İlçe Teşkilatının da süreç içerisinde talepleri olduğunu fakat bunu teşkilat noktasında istediklerini belirterek, “Ortak akılla hepsini çözdük. Bu günlere geldik. Şu an bir görev değişimi var. Yeni İlçe Başkanımızın Genel Merkezden yetki belgesini aldık. Kendisi artık İlçe Başkanımız, yeni dönemde güzel işler yapacağına inanıyoruz” dedi.

TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

İYİ Parti Didim İlçe Teşkilatının yeni Başkanı Bülent Görücü ise davaya uygun şekilde çalışacaklarını ve teşkilatı iyi noktalara getirmek için çaba sarf edeceklerini belirtti. Konuşmaların sonunda İl Başkanı Sarı, eski İlçe Başkanı Büyükpoyraz’a teşekkür belgesi verirken, yeni İlçe Başkanı Görücü’ye de yetki belgesini teslim etti.