AK Parti Nazilli İlçe Teşkilatı kurucu üyelerinden Ali İhsan Dilmen’in istifasını ve sosyal medya hesabından duyurduğu istifa paylaşımını Nazilli eski Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın beğenmesini de değerlendiren AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, AK Parti’nin hizmet davası olduğunu vurguladı. AK Parti’ye gönül verdiklerini vurgulayan AK Partili Kuvvet Erim; “Kurucu üyelerimizden olan Ali İhsan Dilmen zaten uzun zamandır partimize uzak olan birisiydi. Malum grup olan Ahmet Davutoğlu ile birlikte, paralel hareket ettiğini zaten biliyorduk. AK Partili olmak demek partide görev verilince çalışıp, verilmeyince küsüp gitmek değildir. Kendisi görev almadığı 2014 yılından bu yana zaten partimize yakın değildi. Bizim dava bilincimize uygun bir hareket değil. Biz Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın izinde, onunla aynı davada birikimlerimizi ve mücadelemizi sürdürüyoruz. Biz sayın Genel Başkanımızın yanında, mücadelemize devam ettiğimiz gibi başta Aydınlılar olmak üzere tüm Türkiye'yi AK Parti hizmetleriyle buluşturmaya devam edeceğiz. Partimizden ayrılanlar, zaten zihnen ve bedenen bizimle değillermiş. Bunlar bugün gün yüzüne çıkmış oldu" şeklinde konuştu.

“MHP’NİN KENDİ İÇ MESELESİDİR”

Cumhur İttifakı Nazilli Belediye Başkan Adayı Haluk Alıcık'ın, Ali İhsan Dilmen'in istifa duyurusunu sosyal medya hesabından beğenmesinin ‘Cumhur İttifakı’nda Çatlak’ olarak yorumlanmasının yanlış olacağını ifade eden AK Partili Bekir Kuvvet Erim, kişilerin söylemleri ya da hareketlerinin ittifaka zarar veremeyeceğini vurguladı. Ancak istifa açıklamasının beğenilmesini de doğru bulmadığını ima eden Milletvekili Bekir Kuvvet Erim; "Bu konuya fazla girmek istemiyorum. Çünkü bu konu Cumhur İttifakı'ndan ziyade Milliyetçi Hareket Partisi'nin kendi iç meselesi olduğu gibi vatandaşımızın takdirindedir. Bu konunun değerlendirmesini tahminimce Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi yapacaktır. Bazen yapacağınız açıklamalar veya söylemler için bin düşünüp bir hamle yapılması gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

“SİYASİ MEFTA OLACAKLAR”

Partilerinden ayrılmak isteyen bu grupların ve bu gruplara destek olanların düşüncelerini zaten bildiklerini söyleyen Milletvekili Erim; “Biz AK Parti olarak memleketimize hizmet etmenin, proje üretmenin peşindeyiz. Herkes kendinden sorumlu ve herkesin siyasette net olması gerekir. AK Parti davası hizmet davası ve bizim de tek derdimiz hizmet. Bu arkadaşlar parti kurarlarsa bunun en iyi cevabını sandıkta alırlar. Görünen köy kılavuz istemez, biz bugüne kadar bu girişimlerin örneklerini çok gördük. Hepsi birer siyasi mefta oldular. Bu grupların ve bu gruplara destek verenlerin de akibeti bu olacaktır” ifadelerini kullandı.