Aydın’ın eski ve önemli yerleşim yerlerinden biri olan Çine ilçesi, Büyük Menderes havzasında yer alan Çine Çayı’nın suladığı verimli arazileriyle; ülkenin tarımsal üretiminde önemli bir yere sahip. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Çine’de baraj, gölet ve sulama tesislerinin yanı sıra ıslah çalışmalarıyla da çiftçilerin hayatını kolaylaştırıyor.

TAŞKIN RİSKİ AZALTILIYOR


Çine’de yapımı devam eden Çine Sulaması Drenaj Kanalları İşi kapsamında Çine sulama sahasında yer alan tahliye ve drenaj kanalları ile Karpuzlu ve Kargı dereleri olmak üzere toplam 59 km tahliye kanalı yapılacağını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, çalışmaların tamamlanmasıyla 64 bin 650 dekar arazinin drenajının yapılacağını ve tarım arazilerinin taşkın riskinin azaltılacağını belirtti.

37 MENFEZ TAMAMLANDI


Aydın, açıklamalarında bu yıl itibariyle 33 km’lik kısımda kanal kazılarının, 10 km alanda taş tahkimatının ve 37 adet menfezin ayrıca Kargı Deresi’nde beton imalatlarının tamamlandığını ifade ederek, bununla birlikte arazi toplulaştırma işlemleri ile T5 tahliye kanalında sanat yapıları ve taş döşemesinin devam etmekte olduğuna yer verdi.
Genel Müdür Aydın son olarak Çine Ovası sulaması drenaj kanalları ıslah çalışmasında fiziki olarak yüzde 45 gerçekleşme sağlandığının altını çizerek, çalışmaların 2020 yılında tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti.