Zirveye Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A. Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen ve Proje Memuru Seren Selvi katılım sağladı.
Zirvede Aydın Ticaret Odası tarafından AB Komisyonunda tescillenmiş Aydın inciri, Aydın Ticaret Borsası tarafından coğrafi işaretli ürünü Aydın kestanesi, Aydın kestanesinden imal edilen kestane şekeri ve kestane unu, coğrafi işaret değerlendirme süreci devam eden Aydın zeytinyağı, Aydın memecik zeytini, yamalak kabası ve Aydın çam fıstığı katılımcılara tanıtılıyor.

‘KESTANE İÇİN AB KOMİSYONUNA BAŞVURULDU’

Zirveyle ilgili konuşan Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahri Erdel; “Ürünlerimiz, kırsal kalkınmayı desteklemek, geleneksel bilgi ve kültürü korumak, yerel üretimi ve ürün taklitçiliği ile mücadele etmek adına coğrafi işaretleme ile titizlikle korunması gereken ürünlerdir. Aralık 2010’da Türk Patent Enstitüsüne yapılan ‘Aydın Kestanesi’ coğrafi işaret başvurusu, Türk Patent Enstitüsü tarafından tescile uygun görülmüştür. ‘Aydın Kestanesi’ coğrafi işaret başvuru aşamamızdan bugüne birçok tanıtım çalışması yürütülerek, Aydın kestanesinin bilinirliği arttırılmış, her platformda ön plana taşınmıştır. ‘Aydın Kestanesi’ için AB Komisyonu'na coğrafi işaret müracaatı yapılmıştır. Aynı zamanda Aydın zeytinyağı, Aydın memecik zeytini, yamalak kabası ve Aydın çam fıstığı (Künar) başvuru dosyaları Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından değerlendirme sürecindedir” ifadelerine yer verdi.