Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın 2019 yerel seçimlerinde vaatleri arasında yer alan Yeni Mahalledeki Kurtuluş Caddesi'nin yeniden düzenlenmesi projesiyle ilgili ilk adım atıldı. Kurtuluş Caddesi'nin Sağlıklaştırma Projesi'yle ilgili olarak Belediye Meclis salonunda esnafların katılımıyla toplantı düzenlendi. Toplantıya Belediye Başkanı A. Deniz Atabay başkanlık ederken, belediye başkan yardımcıları da toplantıda hazır bulundu. 

  “ÖRNEK BİR YER YAPMAK İSTİYORUZ”

  Başkan Atabay, yerel seçim döneminde vadettikleri projelerden birisi olan Kurtuluş Caddesi'nin düzenlenmesi çalışmasına start vermeden önce esnafların görüş ve önerilerinin alınması için bir arada olduklarını belirterek, “Şehrin güzelleşmesi, sokakların daha güzel ve kullanılır hale gelmesi, rahatça yaşanabilmesi o bölgeye değer katacaktır. Biz de bu noktada kısa zamanda doğru adımlarla ve masrafsız şekilde şehrin güzelleşmesi noktasında adımlar atmak istiyoruz. Daha önce de esnaflarımızla bu konuda görüşmeler yaptık. Burayı örnek bir yer haline getirelim ki diğer cadde ve bulvarlar da bundan örnek alsınlar ve oralarda da bu çalışmaları yapalım. Bizler bu anlamda hazırladığımız proje çalışmasını sizlere tanıtmak ve sizlerin de görüşlerini almak için buradayız. Sizlerin öneri ve düşünceleri de çok önemli” dedi. Başkan Atabay, caddenin devamıyla ilgili projelerinin süreceğini, etap etap çalışmaların yapılacağını dile getirdi.

  “ESNAFIN ÖNERİLERİ ELE ALINDI”

  Ardından Belediye Başkan Yardımcısı Öznur Gündoğdu, slayt eşliğinde belediye tarafından hayata geçirilmesi planlanan projeyi tanıttı. İki etap halinde yapılacak proje kapsamında, belediye ile Yeni Mahalle Parkı'nın önündeki otoparka kadar olan kısmın ilk etapta düşünüldüğünü kaydeden Gündoğdu, iş yerlerinin dış görünüşü, tabela, yaya yolu ve peyzaj düzenlemelerini anlattı. Proje tanıtımından sonra esnafların görüşleri alınırken, tek yönlü olan yolda araç trafiği ile park sorunu konusu masaya yatırıldı. Projeyle ilgili süreçte önerilerin yeniden ele alınması ve bazı hususların ileride yeni bir toplantı görüşülmesi konusunda fikir birliğine varıldı.