Duygusal anların yaşandığı törende bir öğrencinin, “Öğretmenimiz ilk derse girdiğinde söylediğine göre okuldan bizi o mezun edecekti ama olmadı. Fen bilgisi derslerini bize sevdiren öğretmenimizi kaybettik. Mekanı cennet olsun” sözleri boğazları düğümledi. Baba Nuri Erçerman da meslektaşlarının kızının adını yaşatmak için yaptığı bu çalışma sebebiyle gurur duyduğunu söylerken, “Bizi yeniden hayata döndürdüler” dedi.

ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

2015 yılından bu yana Yenice Ortaokulunda görev yapan ve 1,5 senedir tedavi gördüğü karaciğer rahatsızlığının ardından 2019-2020 eğitim öğretim döneminin başladığı ilk gün hayatını kaybeden bir çocuk annesi Ulviye Erçerman (38 ) için anma etkinliği düzenlendi. Kur'an tilavetinin gerçekleştirildiği törende ayrıca lokma hayrı yapıldı. Yenice Ortaokulu bahçesindeki törene Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, Emniyet Amir Vekili Davut Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, Eğitim Şube Müdürleri Avni Akar, Yener Gök, okul müdürleri, Erçerman’ın annesi Emine Erçerman, babası Nuri Erçerman kardeşleri Erdem ve Burak Erçerman, diğer aile yakınları ve öğrenciler katıldı. Ulviye Öğretmenin son öğrencileri tören sırasında gözyaşlarına boğuldu.

“VEFA BORCUMUZU ÖDEMEK İSTEDİK”

Okul öğretmenlerinden Hayriye Hoşgör Güzel tarafından Erçerman’ın özgeçmişi okundu. Güzel, “Ulviye öğretmenimiz 26 Eylül 1981 yılında Nazilli’de dünyaya geldi. İlk orta ve lise öğrenimini Nazilli’de tamamlayan Erçerman, Manisa Celal Bayar Üniversitesini bitirdi. Çalışma hayatına özel sektörde başlamış ve 10 yıl özel sektörde devam etmiştir. Daha sonra 2013-2014 eğitim öğretim yılında Batman Sason’da devlet memuru olarak göreve başladı. 2015 yılı başında Yenice Ortaokulundaki görevine başlayan Erçerman, ilk günkü heyecan ve özveriyle yılların birikimini öğrencilerine aktarabilmek için canla başla çalışmıştır. 2018 yılında amansız hastalığa yakalanmış ve tedavi süreci başlamıştır. 1,5 yıllık tedavi sürecinin ardından 2019-2020 eğitim öğretim hayatının ilk gününde aramızdan ayrılmıştır. Öğretmenimize olan vefa borcumuzu naçizane ödeyebilmek için sınıfına Ulviye Erçerman adı verilmiştir. Ulviye öğretmen anı köşesi hazırlanmıştır. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyor, saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz, mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

“BENİ YENİDEN HAYATA DÖNDÜRDÜNÜZ”

Özgeçmişin okunmasının ardından Eğitim Şube Müdürü Avni Akar, Erçerman’ın ölüm haberini almasının ardından yazdığı şiiri seslendirdi. Akar’ın Ulviye Erçerman anısına yazdığı bu şiir bir çerçeve haline getirilip baba Nuri Erçerman’a teslim edildi. Törenin ardından okulda Ulviye Erçerman’ın adının verildiği Fen Bilimleri sınıfının açılışına geçildi. Ulviye Öğretmenin fotoğrafının öğretmenler masasında yer aldığı sınıfta duygusal anlar yaşandı. Baba Nuri Erçerman, “İyi ki böyle arkadaşların var. Böyle müdürlerin var. Hepinizle gurur duyuyorum. Çok mutlu oldum. Hastalığının sonucunu bildiği halde sizlerden, bizlerden sakladı. Hep içine attı kızım. Sebep olanlara bir şey demiyorum, Allah’a havale ediyorum. Ama acım sonsuz. Hep üzüntüsünü içine attı. Kızım yaşıyormuş gibi torunumla birlikte yaşantımıza devam edeceğiz. Büyük gurur duydum. Kaymakamımıza, Karacasu ve Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine, buradaki öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Beni yeniden hayata döndürdüler. Zaten torunum için yaşamak istiyorum. Onun için yaşayacağım. Her şey benim için yeniden başlıyor. Böyle bir evlat yetiştirdiğim için gurur duyuyorum. Çaresiz bir hastalığa düştü kızım. 17 ay uğraştık ama kurtaramadık. Bundan sonra onun bayan öğretmen arkadaşları hepsi benim için birer Ulviye” dedi.

“BİZİ O MEZUN EDECEKTİ AMA OLMADI”

Ulviye Öğretmenin son öğrencilerinden Menekşe Ünal, “İyi bir öğretmendi. İyi ki tanıştım. Dersleri çok güzel anlatıyordu. Bize çok şey kattı. Çok seviyorum, mekanı cennet olsun. İyi bir öğretmendi. Haberi aldığımızda ağladık. Elimizden başka bir şey gelmedi” dedi. Sabriye Şanlı ise, “Aslında kimse bize hasta olduğunu söylemedi. Derslerini çok güzel anlatıyordu. Derslerin sonunda oyunlar oynatıyordu. Çok eğlenceli geçiyordu dersleri. Fen bilgisi dersini bize sevdirmişti. Çok güzel anlatıyordu ve çoğunlukla deneyler yapıyorduk. Biz hasta olduğunu öğrendiğimizde ağladık” ifadelerini kullandı. Fatma Nur Bozkurt, “O zaman 5. Sınıfa geçmiştik. O ilk derse girdiğinde söylediğine göre okuldan bizi o mezun edecekti ama olmadı. Belki fen derslerini sevmemizin sebebi de oydu. Belki onun sayesinde bu kadar başarılı oldum” şeklinde konuştu. Okulun girişinde Erçerman’ın fotoğrafları ve meslektaşlarının yazdığı şiirlerin yer aldığı anı köşesi oluşturulurken anı defteri de hazırlandı.

“HER ZAMAN GÜÇLÜ DURDU”

Ulviye öğretmenin 2,5 yıllık mesai arkadaşı Hayriye Hoşgör Güzel, “Çok çalışkan bir öğretmendi. Çok özveriliydi. Çalışmaktan çok mutlu olduğum bir öğretmendi. Maalesef 1,5 yılı rahatsız olarak geçirdi. Onunla birlikte üzüldük. Ama çok güçlüydü. Hastalığını öğrendiğinde çok dik durdu. Gerçekten son ana kadar böyle devam etti. Ölmeden 10-15 gün önce ziyaretine gitmiştik. Yatıyordu. Konuşmaya hali yoktu ama bildiğimiz şekilde dik bir şekilde karşıladı bizi. Her zaman güçlü bir şekilde hatırlayacağım onu. Mekanı cennet olsun. Öğrencilerini çok özlemişti. Biz onu hep geri gelecek diye bekledik. Daha sonra hatta öğretmen arkadaşlarla geldiğinde parti yaparak karşılamanın hayalini kuruyorduk. Hep bunu düşünürdük. 27 Mayıs’ta göreve başlayacaktı. Ama birkaç hafta öncesinde tekrarladı. Çocuğunu okula bırakırdı, koşa koşa öğrencilerine gelirdi. Hemen çantasını bırakıp sınıfına derse giren bir öğretmendi” dedi.