Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törene, Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Hüseyin Güneş, Kuşadası Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Binbaşı Mustafa Karagöz, Kuşadası Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği ile Muharip Gaziler Derneği üyeleri, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler, şehit ve gazi yakınları ile vatandaşlar katıldı.

"ŞEHİTLİĞİN VE GAZİLİĞİN BEDELİ YOKTUR"


Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunumunun ardından günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Güzelçamlı Jandarma Komutanı Aykut Kuş Yaptı. Kuş, “Bugün Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Paşa’ya gazilik unvanı verilişinin 98. yıl dönümü. Sakarya Meydan Muharebesi ile hezimete uğratılan düşman bir yıl sonra Dumlupınar’da tekrar aynı akıbete uğratılarak Türk topraklarından atılmıştır" diyerek 19 Eylül 1921 yılında Mustafa Kemal’e gazilik unvanı ve mareşal rütbesinin verildiği, hayatlarını feda eden şehitlerimizin taçlandığı onur günü olduğunu belirtti. Gaziliğin bedelinin olmadığını, bunun için nelere katlandıklarını, bayrak ve vatan toprağı için şehit düşenlerin ve gazilerin kutsal vatana olan aşklarının, kahramanlıklarının ve cesaretlerinin yer aldığını anlattı. Bu zaferlerin unutulmamasını, şehit ve gazilerimizin Türk toplumunun ortak değerleri olduğunu belirterek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dile getirdiği, ‘Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimiz ile şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli bir görevdir' sözleri ile başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş şehit ve gazilere Allah’tan rahmet diledi.

GÖSTERİLER SERGİLENDİ


Konuşmaların ardından günün anlam ve önemine dair şiirler okunurken, Çınar Mahallesi 7’den 77’ye Zeybek Ekibi ve KUFAD Halk Dansları Ekibi gösterilerini sergiledi. Kutlama etkinliği Şehit ve Gaziler Dayanışma Derneği ziyareti ile devam etti. Kuşadası Belediyesi tarafından Gazi Beğendi’de şehit ve gazi yakınlarına yemek verildi.