Fuarın en ilgi çeken kısmını direktörlüğünü Kuşadalı öğretim görevlisi şef Ozan Güngör’ün yaptığı ve yine Kuşadalı şeflerden şeker hamuru modelleme sanatçısı şef Tülay Önbul ve çikolata ustası şef İbrahim Altun’un da içinde bulunduğu, 15 sanat şefinden oluşan Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Milli Takımı'nın gerçekleştirdiği “Yenilebilir Sanat Sergisi" oluşturdu.

YOĞUN İLGİ


Milli Takım tarafından tasarlanan ve dünyanın en önemli aşçılık yarışmalarında 28 madalya kazanan şeker hamurundan heykelle birlikte toplam 35 adet eserin sergilendiği serginin yanı sıra insan figürü, büst, ütopik hayvan figürlerin yapıldığı workshoplarıyla kendine has dokunuşları ve farklı tatlardan oluşan yeni lezzetler tasarlayıp yenilebilir sanata katkı sunan usta şefler pastadan heykelleri, çikolatadan kuleleriyle ziyaretçileri büyüleyerek ulusal medyanın tüm ilgisini üzerine topladı ve yoğun bir ilgi gördü.

"KUŞADASI’NIN ADINI ÜLKEYE YAYMAKTAN MEMNUNUZ"


TAFED Milli Takım Direktörü Şef Ozan Güngör, "TAFED Milli Takımı olarak ilkini düzenlemiş olduğumuz Yenilebilir Sanat Sergi'mize gösterilen yoğun ilgi bizleri çok mutlu etti ve Şubat ayında Türkiye’yi temsilen katılacak olduğumuz 4 yılda bir Almanya’da düzenlenen IKA Mutfak Sanatları Olimpiyatları öncesi bizlere büyük bir moral ve motivasyon oldu. Bizlere bu kadar yoğun ilgi gösteren ziyaretçilerimiz, basın, firmalar ve organizasyon yetkilerimize çok teşekkür ediyoruz ama öncelikle bize her türlü imkanı ve desteği sunan Federasyon Başkanımız Zeki Açıkgöz, Yönetim Kurulu ve tüm üyelerimize, Milli Takım Yönetimde bulunan tüm yöneticilerimize, büyük bir aile anlayışı ve birçok fedakarlıklarla bizlere bu güzel eserleri sunan tüm takım şeflerime, son olarak da kocaman bir aile olan federasyona bağlı dernek başkanları ve üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Olimpiyatlardan yeni madalyalarla dönerek ilkini gerçekleştirdiğimiz bu sergiyi tüm Anadolu’ya yayarak Anadolu turnesi yapmayı hedefliyoruz” dedi.

"DOĞRU İŞLER YAPTIĞIMIZ BİR KEZ DAHA GÖRÜLDÜ"


Fuar kapsamında ayrıca CNR Holding ve Türkiye Aşçılar Federasyonu tarafından organize edilen “7 bölgenin 7 hünerli eli ile Anadolu Lezzetleri” başlıklı etkinlik gerçekleştirildi. Ege Bölgesi'ni temsilen workshop sunumu yapan yine Kuşadalı olan Türkiye Aşçılar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği (KUPAD ) Başkan Yardımcısı ve Ömer Tatil Köyü Mutfak Şefi Aydın Sürer'in Ege Bölgesi'ne has çingene salatası, fuarın bir başka ilgi çeken yanı oldu. Yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayan workshopta hayatlarında ilk kez tattıkları çingene salatasını çok beğenen ziyaretçiler tarif alabilmek için yoğun çaba harcadılar. Şef Aydın Sürer, “Katılımın çok yüksek olduğu dünyanın birçok ülkesinin ve Türkiye’nin dikkatle takip ettiği bu kadar önemli ve büyük bir organizasyonda farklı alanlardan birçok Kuşadalı şeflerimizin fuarın ilgi odağı olması Kuşadası ve Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği olarak son derece gurur verici bir durum olup dernek olarak ne kadar doğru işler yaptığımızın kanıtıdır. Daha da büyük başarılar için derneğimiz KUPAD’ın Kuşadası halkı ve kurumlarınca daha fazla sahiplenmesi ve desteklerini dilemekteyiz. Farklı birçok platformda elde edeceğimiz başarılar Kuşadası tanıtımı için en önemli katma değerden biri olacaktır. Bununla birlikte sektörel gelişim, rekabet gücü ve kaliteyi de beraberinde getirecektir” diye konuştu.
Yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi ile karşılanan ve açılışını CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem ve Çek Cumhuriyeti Başbakanı Andrej Babis’in birlikte gerçekleştirdikleri CNR Food İstanbul’da 109’u yabancı 2 binden fazla marka buluştu. 117 ülkeden 50 binden fazla kişinin ziyaret ettiği fuarda 4 günde 3 milyar doların üzerinde ticaret hacmi gerçekleşti.