Nazilli Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Nuri Arslan, Mart 2019’dan bu yana haklarında Hakan Telliel ve arkadaşları tarafından yöneltilen asılsız iddialar ve iftiralarla ilgili bugüne kadar susma nedenlerinin aile olma bilinci gereği olduğunu vurguladı. Pazar günü yapılacak olan olağanüstü genel kurulda ‘Aday’ olduğunu vurgulayan mevcut Başkan Nuri Arslan, yaptığı yazılı açıklama ile hem kamuoyunu bilgilendirdi hem de gazetecileri yapılacak olan basın toplantısına davet etti. Hakan Telliel ve ekibinin, kooperatif ortaklarını yalan iftiralarla kandırmaya çalıştığını söyleyen Başkan Nuri Arslan yaptığı yazılı açıklamada; “2011 yılı Mayıs ayında bayrağını devraldığımız, yönetim kurulumuz ile birlikte 2012 yılı başında 6 Milyon lira olan mal varlığını 2018 yılı sonu itibariyle 73 Milyon lira değere ulaştırarak yüzde 1000’in üzerinde büyüttük, buna paralel olarak hisse değerleri yüzde 850 yükselirken, yaptığımız proje ve çalışmalarla dükkan değerlerini yüzde 600 ila 800 civarında artmasına katkı sağladık. Kooperatifimizin değil 1 kuruşunu usulsüz kullanmak veya kullandırmak, yönetimimizin hakkı ve helali olan huzur hakkı paralarını bile elini sürmekten imtina ederek kooperatifimiz alanında bulunan camilerimizin ikramları ve ihtiyaçları için aktaran değerli yönetim kurulu üyelerimize edep sınırlarını aşan ithamlarda bulunulması bizleri derinden üzmüştür. 17 Mart 2019 tarihinde yapılan olağan genel kurulumuzda bazı art niyetli ortaklarımız ve ortak dışındaki provakatif kişilerin eylem ve söylemleri nedeniyle yarıda kalan, ardından 24 Mart 2019 tarihinde kooperatif yönetimimizin “yapı kooperatifi” statüsünden “işletme kooperatifi” ünvan değişikliği yaparak devletin sunduğu vergi avantajlarından yararlanmasını sağlayacak girişimi, başta yönetim kurulu üyelerimiz olmak üzere ortaklarımızın da hayır oyu ile oybirliği ve aile bilinci sağlanarak kabul edilmemiş, yönetim kurulumuzca da bu durum ortaklarımızın herhangi bir üzücü sonuç yaşamaması için o genel kurulda kapanmıştır. Ancak geçen süreç içerisinde ısrarla “anonim şirket kuracaklar ve bu şekilde kooperatifi ele geçirecekler” söylemleri, açıklamaları ve yalan ithamlarıyla ortaklarımızı basın yoluyla kandırmaya çalışan kişilere, aile bilincinden yola çıkarak olması gerektiği gibi ortaklarımız önünde genel kurulumuzda tek tek cevapları vereceğiz.”

“AİLE BİLİNCİYLE HAREKET ETMEYE ÇALIŞTIK”

Art niyetli kişilerin kooperatif ortaklarını kandırmaya çalıştığını söyleyen Başkan Nuri Arslan; “Ancak, 50 yıla yaklaşan geçmişi ile sıkıntılarını, güçlüklerini, mutluluklarını ve güzelliklerini ortaklarımız arasında aile olma prensipleriyle yaşayarak bugüne kadar gelen, her türlü problemini, geçmiş tüm yönetimlerimizin de hassasiyetle uyguladığı aile olma anlayışı ile kendi içinde çözme prensibine uyarak, basın önünde ve genel bir kamuoyu bilgilendirmesi yapmayarak genel kurulda ortaklarımızın önünde iftiralarına hak ettikleri cevapları vermek için beklememiz, bazı çevreler tarafından art niyetli olarak ortaklarımıza ve kamuoyuna suçlamaları kabul ettiğimiz şeklinde ifadeler kullanarak kandırmaya çalıştıklarını görmekteyiz.”

“KASITLI OLARAK ORTAKLARIMIZ KANDIRILIYOR”

Kooperatif ünvan değiştirme talebinin farklı yansıtılarak ortakların kandırılmaya çalışıldığını vurgulayan Nuri Arslan; “17 ve 24 Mart 2019 tarihli genel kurullarımız hala ısrarla çarpıtılmaya çalışarak kooperatifimizin vergi yükümlülüklerinde devletimizin sunduğu faydalardan yararlanmasını sağlayacak olan kooperatifimizin ünvan değişikliği teklifimizi şirkete dönüşme şeklinde ortaklarımıza kasıtlı olarak yalan ifadelerle farklı şekilde anlatılmaktadır. Kooperatifimizin vergi yükümlülükleri arttığından dolayı 06 Haziran 2015 tarihli genel kurulumuzda ortaklarımızdan anonim şirkete dönüşmemiz konusunda çalışmalara başlanması, bu konuda yapılabilecek her türlü işlem ve çalışma için yetki aldık (Ek-1). Konunun uzmanlarıyla yaptığımız görüşmelerden sonra yapımızın kooperatif olarak devam etmesinin avantajlı olduğunu ortaya çıktı. Eğer yönetim kurulumuz şirket olmak isteseydi, 17 Mart’ta ünvan değişikliği talebi yerine 2015 yılında alınan kararı uygulamaya koyardı.”

ÖNERİYİ YÖNETİM KURULU GERİ ÇEKTİ

17 Mart tarihinde yapılan genel kurulda oluşan gerginlik ortamının ortaklar arasında huzursuzluk oluşturmaması amacıyla ünvan değişikliği önergesini, yönetim kurulu üyelerinin geri çektiğini hatırlatan Arslan; “Bu bilgi ve gelişmeler ışığında 17 Mart 2019 tarihli genel kurulda konuyla ilgili olan 6 ve 7. gündem maddelerinde işletme kooperatifine dönüşme teklifi ortaklarımızın önüne getirilmiş, yeterince bilgilendiremediğimiz ortaklarımız bu art niyetli kişi ve kişiler tarafından ısrarla çarpıtılarak kandırılmaya çalışılmıştı. Yönetim kurulu olarak biz de bu ortamda ortaklarımız arasında nifak ve huzursuzluk çıkmaması adına 24 Mart 2019 tarihli devam eden genel kurulumuzun 2. oturumunda kendimiz de hayır oyu vererek teklifi geri çektik. Bu gergin ortam sırasında karşı tarafın dile getirdiği ‘kooperatifi tasfiye edip, mal varlığının acil satarak, ertesi gün ortaklara dağıtılması’ gibi bir durumun söz konusu olamayacağını böyle bir süreçte yönetim kurulu olarak yer almayacağımızı, ortaklarımızın menfaatlerinin zarar görmemesi için eğer tasfiye kararı alınacaksa bu 2 ila 5 yıl içerisinde tasfiyenin doğru zamana yayılarak gerçekleşmesi gerektiğini ve bu yaşananlarla ilgili güvenoyu alacağımızı kendimiz dile getirdik.”

“KONGRE KARARINI YÖNETİM KURULUMUZ ALDI”

Kooperatifin olağanüstü genel kurula gitme sürecinin Kooperatif Yönetim Kurulu tarafından belirlendiğini dile getiren Başkan Arslan; “22 Eylül 2019 Pazar günü gerçekleşecek olan olağanüstü genel kurulumuz; karşı tarafın şu an savcılıkta bulunan sahte imzalı evrakları ile değil, yönetim kurulumuzun güven tazelemek için aldığı kararla yapıldığını da bu vesile ile ortaklarımıza ve kamuoyuna belirtmek isteriz. Kooperatif Ana Sözleşmesinde Madde 27 başlığı Çağrıya Yetkili Organlar altında belirtildiği üzere topladıklarını iddia ettikleri genel kurul için yeterli ortak sayısı ile müştereken ve noter tebligatı ile yapılması zorunludur. Yerine getirilmediği takdirde sırası ile denetim kurulu, kooperatifimizin ortağı bulunduğu üst birlik, daha sonra Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na aynı şekilde başvurular yapıp sonuç alınamaması durumunda istek sahipleri mahkemeye başvurur, onaylandığı takdirde genel kurulu toplantıya çağırma izni alabilir.”

“ŞİRKETE DÖNÜŞMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”

Karşı grubun olağanüstü genel kurul için imza topladıkları söylemlerin adli sürece yansıdığını dile getiren Arslan; “İlk başvurularını bile mükerrer imzalar, evraklarda tahribat, hatalı ve sahte imzalarla yapmaya çalışıp, 17-24 Mart tarihlerinde genel kurulda kullanılmak üzere ortaklarımızdan topladıkları imzaları Olağanüstü Kongre toplama talebinde kullanarak sahtecilik yaparak, ortaklarımızın iradesinin dışında kongre toplamak amacıyla imzasını kullandıkları gerekçesiyle ortaklarımız tarafından savcılığa verilen, suç duyurusunda bulunulan kişilerin, yönetim kurulu kararımızla yapılan genel kurulumuzu ‘zorla topladık’ ifadelerini kullanmalarını hayretle izleyip kamuoyunun ve ortaklarımızın takdirine bırakıyoruz. Hala bu kadar net kararı, yalan ve iftiralarla her yerde telaffuz eden bu kişileri hayretle izliyoruz. Bir kez daha net olarak ifade ediyoruz ki kooperatifimizin ihalelerde usulsüzlük yapması veya şirkete dönüşmesi söz konusu değildir. Bunlar tamamen gündem oluşturmak ve yıpratmak için yapılan art niyetli yaklaşım ve iftiralardır” dedi.

KAMUOYU AYDINLATILACAK

Başkan Nuri Arslan; “Kooperatifimiz ile ilgili yalan açıklamalar ve iftira boyutundaki söylemlerin ilçe kamuoyunda gündem işgal etmesi nedeniyle S.S. Nazilli Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi yönetimi olarak bu yalan ve iftiraların cevaplarını kamuoyuyla da paylaşmamız gerektiğine karar vermemiz nedeniyle bir basın toplantısı düzenlenecektir. Kooperatif ortaklarımız ve Nazilli halkının, kooperatifimiz üzerinde yanlış algılara düşmemesi, bilgi kirliliği ve iftiralara itibar edilmemesi için erken bilgilendirme yapmak istiyoruz. Bu doğrultuda 19 Eylül 2019 Perşembe günü saat 14.00’de kooperatifimiz yönetim binasında siz değerli basın mensuplarını bekliyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz” ifadeleri kullandı.