Nazilli eski Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Ses Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ümit Özmen'in kaleme aldığı habere yanıt vermek üzere kendisine ait sigorta şirketinde basın toplantısı düzenledi. Alıcık, basın toplantısında AK Parti’nin Nazilli’deki kurucu başkanlarından Ali İhsan Dilmen’in partisinden istifa ettiğini açıkladığı paylaşımını beğenmesini konu eden habere açıklık getirdi.

"MHP'YE DAVET ETTİM"

Dilmen’in paylaşımını beğenmesinin haberde iddia edildiği gibi Ahmet Davutoğlu’nun hareketine destek verdiği anlamına gelmediğini söyleyen Alıcık, “Ali İhsan Dilmen, bizim davamıza gönül vermiş bir büyüğümüz. AK Parti’de siyaset yaparken de dostumuzdu. Partisinden ayrılacağını öğrendiğim zaman kendisine ‘İyi düşün’ dedim, MHP’ye davet ettim” dedi.

“DAVUTOĞLU VE BABACAN BAŞARISIZ OLACAK”

Eski başkan Alıcık, gazetecilerin sorusu üzerine Cumhur İttifakı’nın geleceği hakkındaki görüşlerini paylaştı. Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın parti kursalar bile başarısız olacaklarını savunan Alıcık, “Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye siyasetinin duayenlerinden bir tanesi. Göreceksiniz, yaşayacaksınız başarısız olacaklar. Bizden ayrılanlar İYİ Parti’yi kurdular ne oldu? Türkiye’de 19 tane belediye aldılar” sözleriyle Cumhur İttifakı’nın zayıflamayacağına dair inancını dile getirdi.

ÇERÇİOĞLU’NA TEŞEKKÜR, ÖZCAN’A SİTEM

Haluk Alıcık açıklamalarının son bölümünde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim’e teşekkür etti. Çerçioğlu’nun Nazilli Belediyesi’ne yaptığı bir ziyaret sırasında borçlarla ilgili değerlendirmesinde ‘Borç yiğidin kamçıdır’ dediğini hatırlatan Alıcık, “Yetiştirdiğim, ilçe başkanı yaptığım kişi bana küfrettirmek için borcu pankart yaptırıp astı ama Özlem Hanım bunu söyledi” diyerek Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a çattı. Alıcık, yıllardır Nazilli’nin kanayan yarası olan alt geçide yürüyen merdiven ve asansör yapılması için harekete geçen AK Parti Bekir Kuvvet Erim’e de teşekkür etti.