İlçede bulunan bir kahvehanede çaycılık yapan Bahtiyar Tekin, Balıkesir Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu kızının 2 yıldır Karacasu Belediyesi Bilge İşlem ve Muhasebe Birimi’nde taşeronların kadrolu olması ile birlikte belediyeye ait şirkete bağlı olarak çalıştığını ancak Zeki İnal’ın göreve gelmesinin ardından sokak temizliğinde görevlendirildiğini dile getirdi. 15 gün önce de kızının işten çıkarıldığını ifade eden Tekin, “Başkanla konuşmaya gittiğimde, ‘Çevremden ve üstlerimden baskı var’ dedi. Ben de, ‘Sen başkansın ne baskısı, böyle diyorsan demek ki belediyeyi başkaları yönetiyor’ dedim” şeklinde konuştu. Kızının haklarını korumak için olayı mahkemeye taşıdıklarını ifade eden Tekin, mahkeme sonucu ile haklarını kazanacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

“CHP’LİYİM DİYE İŞTEN ÇIKARDI”

Tekin, “Ben CHP’liyim diye benim kızımı alıp çöpe verdi. İşi bıraktırmak için yaptılar bunu. Benim kızım, ‘Çöpte de olsa çalışacağım, hakkımı yedirmeyeceğim’ dedi. Seçimden önce çalışanlara mesaj çekip ‘İşten çıkarmayacağım’ diyordu. ‘Kimse yerinden olmayacak. Böyle bir korkunuz olmasın’ diyordu. Belediye başkanı sözünde durmadı. Gelir gelmez çocuğumu aldı, çöpe verdi. Garibanları başka yerlere süreceğine, işten çıkaracağına, söz verdiği icraatları yapsın. Alemler’e soğuk hava sözü verdi, halı saha sözü, çok katlı otopark, hastane sözü verdi. Bunları yapsın. Gariban çocukları oradan alıp vermekle bu iş olmaz” şeklinde konuştu.

MİLLİYETÇİLİK BU MU?

Kızının işe 2 sene önce girdiğini ifade eden Tekin, “Muhasebe ve Bilgi İşlem’de çalıştı. Ortaokul mezunlarına bilgisayardan anlayan var mı diye soruyor, 4 yıllık üniversite mezunu çocuğu çöpe veriyor. Gariban çocuklarını işten çıkarıp arabası, katı olanları işe alıyor. Milliyetçilik bu mu? Benim yerime kendisi olsa ne yapardı? 4 yıllık üniversite mezunu kızını çöpe verseler ne yapardı?” dedi.

CUMHURBAŞKANINA HAKARETTEN BERAAT ETTİ

Kızının 3 yıl önce sosyal medyadan Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla ifadesinin alındığını bu davadan beraat ettiğini hatırlatan Tekin, “Zaten gerekçe olarak bunu göstermediler. Gösteremezler de. Çünkü beraat etti, aklandı. Sabıkası yok, sicili temiz. Belediyeye girerken de, kadroya geçerken de güvenlik soruşturmasından geçti. Kızım çöpe de verilse işini yapmayı sürdürdü. Yıldıramayınca çıkardılar. Ama adalet yerini bulacak” ifadelerini kullandı.