Sandıklı Mahallesi Lozan Caddesi üzerinde yer alan müstakil evinde, 80 yaşındaki alzheimer hastası eşi İbrahim Şanlıalp ile birlikte yaşayan 3 çocuk annesi Cennet Şanlıalp, 2 yıldır her yağmur yağdığında evinin önünün ve bahçesinin göle döndüğünü söyledi.

"EMEKLERİME YAZIK DEĞİL Mİ?"


Evinin önünde biriken suyun yağmur ve kanalizasyon suları olduğunu belirten 79 yaşındaki Şanlıalp, "Yağmur yağdığı zaman, Lozan Caddesi'nden bahçeme yağmur suyu geliyor. Bu yetmezmiş gibi bahçemdeki rögar kapağı da açılıyor. Buradan dışarıya kanalizasyon suyu çıkıyor. Yağmur suyu ile kanalizasyon suyu bahçemi adeta göle çeviriyor. Su evimin kapısına kadar dayanıyor. Bundan dolayı evimden dışarıya çıkamıyorum. Hiçbir müdahale yapılmasa da bu su zamanla çekiliyor. Ama ilerlemiş yaşıma rağmen binbir emekle diktiğim sebzeler ile meyve ağaçları zarar görüyor. Bu pis su ile temas eden biberlerim, patlıcanlarım ve daha bir sürü ürünüm yenmez hale geliyor. Yersem sağlım tehlike girecek. Benim emeklerime yazık değil mi?" dedi.

"UMARIM YETKİLİLER SESİMİ DUYAR"


Sorunu çözmesi için Aydın Büyükşehir ve İncirliova belediyelerini göreve davet eden Şanlıalp, "Benim gidecek başka yerim yok. Olsa zaten sağlığım için bu evde yaşamam. Acilen bu sorunun çözülmesini bekliyorum. Sonbahardayız, önümüz ise kış. Yağışlar daha da artacak. Evimi su basma riski var. Artık her yağmur yağdığında acaba bu sefer başıma ne gelecek diye düşünmek istemiyorum. Zaten eşim rahatsız, çocuklarım da uzakta. Umarım yetkililer sesimi duyar" ifadelerini kullandı. Açık kalan rögardan etrafa yayılan koku nedeniyle de evinde oturamaz hale geldiğini dile getiren Şanlıalp, bu durumdan komşularının da rahatsız olduğunu sözlerine ekledi.