15 Temmuz darbe girişimi sonrasında OHAL Kanunu kapsamında gerçekleştirilen soruşturmalar neticesinde Eğitim-Sen Didim İlçe Temsilciliğine üye 6 öğretmenden 4’ü ihraç edilmiş, 2’si açığa alınmıştı. 6 öğretmen için Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava karara bağlandı ve 6 sendika üyesi öğretmen için beraat kararı verildi.

“YARGI BERAAT VERDİ”


Konuyla ilgili değerlendirme yapan Eğitim-Sen Didim Temsilcisi Turgay Elçi, “Aralarında benim de olduğum 6 öğretmen için yargı kararını verdi. Ben dahil olmak üzere Gökhan Gök, Dursun Keleş, Mehmet Sarıtaş, Orhan Görü ve Mustafa Dağlı için beraat kararı çıktı. Bu süreçte 26 Ekim 2016 yılında Didim Kaymakamlığı OHAL bürosunca ben açığa alındım ve Ekim 2017’de ihraç edildim. 3 arkadaşımız da Eylül 2019’da ihraç edildi. 2 arkadaşımız da açığa alınmışlardı. Genel Merkezimizce açılan dava Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü ve beraat kararı çıktı. Kararın temyiz yolu açık ama Yargıtay’ın bu konuda kararları mevcut” diye konuştu.

MEMNUNİYETİNİ DİLE GETİRDİ


Kendisinin ve üye arkadaşlarının sendikal eylemleri ile ifade ve düşünce özgürlüğü gibi eylemlerinin suç olarak gösterildiğini kaydeden Elçi, “Bu süreçte sadece benimle ilgili karar farklı çünkü ben kararı OHAL Komisyonu'na göndereceğim. Diğer arkadaşlar için yargı kararları ilgili yerlere iletilecek. Eylül ayında ihraç edilen 3 arkadaşımız Aydın İdare Mahkemesine yürütmeyi durdurma davası açacak. Açığa alınan 2 arkadaşımız da İl Milli Eğitime kararları gönderecek ve önümüzdeki hafta işe dönmelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Elçi, mesleğe geri dönecek olmalarından mutlu olduğunu belirterek, süreç içerisinde tüm özlük haklarını da alacaklarını kaydetti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR


Elçi, beraat kararından sonra haklarında rapor düzenleyenler hakkında suç duyurusunda da bulunacaklarını belirterek, “Bu raporu hazırlayanlar kendilerini nasıl hakim ve yargı yerine koymuşlar? Bize ilk yıl dava açılsaydı süreç bu kadar uzamayacaktı. Bizim dosyalarımız 2 yıl Emniyette ve Savcılıkta bekletilmiş. Son 1 yıldır dava başladı ve 3. duruşmada karar verildi. Konuyu yargıya da taşıyacağız" şeklinde konuştu.