İŞKUR Nazilli İlçe Müdürlüğü Mahal Kafe’de kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. İŞKUR İlçe Müdürü Yakup Ergenlik toplantıda İŞKUR’un teşviklerini anlatarak çalışmaları hakkında da bilgiler verdi. Özellikle İşbaşı eğitim programlarından herkesin faydalanmasını istediklerini belirten Ergenlik, işbaşı eğitim programında İşverenlere ekstra bir yük getirmediklerini ifade ederek, “İmalat sektöründe altı aya kadar işbaşı eğitim veriyoruz ve ücretini biz karşılıyoruz. Altı aydan sonra istihdam ederse kadınlarda 18, erkeklerde 12 aya kadar sigorta primlerini devlet karşılıyor” dedi.

“TEŞVİKTEN YARARLANMAYAN İŞLETME KALMASIN”

Bugüne kadar İŞKUR’un teşviklerinden faydalanmamış işletmeleri tespit ettiklerini belirten Yakup Ergenlik, “Önümüzdeki süreçte hepsiyle görüşüp destek ve teşvikleri kendilerine anlatacağız. Nazilli İŞKUR olarak aylık ortalama 120-150 kişiyi işe yerleştiriyoruz. 30-40 civarında da işbaşı eğitim programlarıyla yerleşen var. 2020 yılından itibaren aylık hedefimiz 400 kişi olacak. Kurumumuza gelen kişilere daha iyi danışmanlık yapmaya çalışacağız” diye konuştu. Ergenlik İŞKUR’un teşviklerinin daha geniş kesimlere anlatılabilmesi için basın mensuplarının desteğini istedi.

"ÜNİVERSİTE MEZUNLARINDA SIKINTI YAŞANIYOR"

Yakup Ergenlik, İŞKUR’un dezavantajlı gruplara verdiği teşvikleri de anlattı. Ergenlik, engellilere 50 bin lira, eski hükümlülere de brüt maaşın 15 katı kadar hibe verildiğini ifade ederken, “50 ve üzerinde personel çalıştıran işletmelerde yüzde 3 oranında engelli çalıştırma zorunluluğu var. Bu zorunluluğu yerine getirmeyen işletmelere gerekli uyarılarda bulunduktan sonra idari para cezası kesiliyor ve bu paralar havuzda toplanıyor” ifadelerini kullandı. En büyük sıkıntının üniversite mezunlarında yaşandığını ifade eden Ergenlik, “Çünkü kendi alanlarında çalışmak istiyorlar ama özel sektörde o kadar alan yok. Danışmanlarımız, 18-24 yaş arasındaki kişileri arayarak davet ediyor. Bütün çalışmalarımız üstlerimiz tarafından denetleniyor” şeklinde konuştu.