Aydın’da geçen hafta istifalarla sarsılan İYİ Parti'de bu kez kayyum krizi yaşanıyor. Atamaların ardından kongrelerin yapılmaması nedeniyle il başkanlığı başta olmak üzere Söke ve İncirliova teşkilatlarına kayyum atanması için mahkemeye başvuruldu. Kayyum talebiyle mahkemeye başvurulması üzerine İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, partililerin de katılımıyla basın açıklaması yaptı. İl Başkanı Sarı, “Partimizin üzerine operasyonlar yapılıyor. Açılan davalar, Genel Merkezimize izafeten açılmış davalar. Yani partimizin Genel Merkezi, il teşkilatı ve ilçe teşkilatları mahkeme kapısına sürüklendi. Bunu yapanlar, genel başkan ve genel merkeze rağmen bir dayatmanın tarafı oldu” dedi.

“BU HAREKETİN GELECEĞİNDE OLMAYACAKLAR”


“Bizler İYİ Parti’yi kurarken sadece gemileri yakarak gelmedik, biz limanları da yaktık geldik” diyen Sarı, “Teşkilat kimliğini üzerine giyenler, hakkını verdiği sürece bu kimlikle baş tacımızdır. Teşkilatla birlikte ve teşkilatın gücüyle bir yerlere gelenler, kendilerine göre zirveye çıkanlar, geldikleri yere bakmadan, teşkilatı unutup zirveye kendi meziyetleriyle çıktıklarını sanırlar. İşte bu an kişisel egoların tavan yaptığı andır. Ancak kendi ihtiraslarında boğulmuş, bireysel egolarına ulaşmak için teşkilatı basamak olarak gören, teşkilatın her kademesini insafsızca saldırıya maruz tutanlara, bu hareketin geleceğinde yer olmayacaktır. İYİ Partililer olarak, basit ve küçük hesaplar içinde olanlara bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Bizler İYİ Parti’yi kurarken sadece gemileri yakarak gelmedik, biz limanları da yaktık geldik. Bunca insanın emeğini, birikimini, umudunu, heyecanını, tırnaklarıyla kazıyarak kazandıkları başarılarını yok sayacak, onları değersizleştirecek üç beş densize bırakacak ne partimiz vardır, ne de onların inisiyatifine terk edecek partilimiz vardır” ifadelerini kullandı.

"TEŞKİLATIMIZIN YÖNÜ VE YOLU BELLİDİR”


Sınırlarının bundan sonra çok net ve kalın olduğunu kaydeden Sarı, “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’e, O’nun divan heyetine, İl Teşkilatı’na, İlçe Teşkilatları’na hiç kimsenin, hele hele kendi karanlığında kaybolmuş birilerinin ne yol gösterme ne de yön bulma hakkı da yoktur, haddi de değildir. Teşkilatımızın yolu da bellidir, yönü de bellidir. Dışarıdan da, içeriden de akıl hocalarına ihtiyacımız yoktur. Çünkü biz kendi aklımızı istişari kurullarda oluşturup, teşkilat aklıyla hareket eden bir hareketiz. Parti olarak yeniyiz ancak temsil ettiğimiz misyon binlerce yıllık Türk tarihinden süzerek gelen bir aklın devamıdır. Yapılan kayyum talebi, partimiz için daha iyiyi, daha şeffafını bulmaya yönelik bir talep değildir. Bu talep, partimizin enerjisini tüketmeye, gücünü azaltmaya, hareketini yavaşlatmaya, partimizi mahkeme kapılarına sürüklemeye yönelik bir taleptir. Bu talep, gayri samimi ve siyasi nezaketten, siyasi edepten ve siyasi ahlaktan uzak bir taleptir. Bu talep, birilerinin Ankara’da pişirip, Aydın’daki maşalarının kotardığı bir taleptir” şeklinde konuştu.


“BU KERVAN YOLUNA DEVAM EDECEK"


İYİ Parti’nin milletle başlayan yürüyüşünün büyük dalgalarla devam edeceğini kaydeden Sarı, “Elbette ki, açılan bu dava, bizi daha da hedefe kilitleyecek ve İYİ Parti’nin milletle başlayan yürüyüşü büyük dalgalarla devam edecektir. Kutlu yürüyüşümüze bugüne kadar destek veren şerefli gönüldaşlarımızla daha büyük adımlarla devam edeceğiz. Bu maksatla daha bir hafta önce yaptığımız ilçe başkanları toplantısında, yıl sonuna kadar üyelik hedeflerini koyduk ve kampanya başlattık. Yatay teşkilatlanmalarımızla ilgili teşkilatımıza görevler paylaştık. Kadın Kollarımızın kuruluşuyla ilgili hazırlıkları başlattık. Yani, teşkilatlar olarak yeni bir atılımın başındayız. Birileri engellemeye çalışsa da bu kervan yoluna devam edecek. Bu duygularla Şubat 2020’den itibaren başlayacak olan olağan kongrelerimiz aziz Türk Milleti’ne ve İYİ Parti ailesine kutlu olsun diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.
İYİ Parti Aydın il binasında düzenlenen toplantıya, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ile birlikte İYİ Partili ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

İL BAŞKANLIĞINA KAYYUM ATANMASI İSTENİYOR


Öte yandan İYİ Parti eski Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Şule Tuntaş’ın da kayyum talebinde bulunan isimler arasında olduğu öğrenilirken, dava dilekçesinde İYİ Parti Aydın İl Başkanlığı’nın siyasi partiler kanununun ilgili maddeleri ve parti tüzüğünün 26. maddesinde belirtilen atanma tarihinden itibaren ilçelerde 30 gün, il başkanlığında ise 45 gün içinde olağanüstü kongre yapmadığı bilgisine yer verildi. İl başkanlığına kayyum atanması, ardından olağanüstü kongre kararı alınması talebi dile getirildi.