Nazilli Belediye Meclisi Eylül ayı olağanüstü toplantısının 1. birleşimi, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan başkanlığında yapıldı. Toplantıda üç gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Başkan Özcan toplantı öncesi Sanayi Sitesi’nde başlatılan yol yenileme çalışmasıyla ilgili açıklama yaptı. Yağmur yağdığında bölgeye giderek yağmurun etkilerini yerinde inceledikten sonra çalışmalara başladıklarını söyleyen Özcan, bir internet sitesinde Nazilli Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin kongresinden bir hafta önce bölgede çalışma başlamasının manidar bulunduğu iddialarına da yanıt verirken, “Kendi seçimim dışında hiçbir seçime karışmayacağımı daha önce söyledim. Her yapının kendi kimyası vardır ve asla müdahale etmem. Kim seçilirse başkanımızdır” dedi.

GENÇLİK MERKEZİ KURULACAK


Toplantıda Nazilli Belediyesi bünyesinde Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün kurulması hususu ile Gençlik Danışma Eğitim ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nin açılması için Kürşat Engin Özcan’a yetki verilmesi hususu oy birliğiyle kabul edildi. Projeyle ilgili Belediye Meclis Üyesi Tuncay Ayaz bilgilendirme yaptı. Merkezde gençlerin ve çocukların hem eğitimleri, hem de sosyal ve kültürel yönlerini geliştirmeleri için gerekli tüm imkanların bulundurulacağını belirten Ayaz, “İzmir’in birçok merkez ilçesinde böyle merkezler bulunuyor. İhtiyaç sahibi öğrenciler için etüt merkezi olacak. Kişi başı 3-4 bin lira karşılığında yıl boyunca hizmet verilecek. Periyodik olarak ücretsiz deneme sınavları yapacağız ve bu sınavlarda başarılı olan öğrencilere burs imkanı sağlanacak. Çocuklar ve gençler bu merkeze okullarından sonra gelecekler ve cep telefonuyla girilmesi yasak olacak” dedi.

NAZ-KOOP KURULUYOR


Toplantıda üçüncü ve son madde olarak Nazilli Belediyesi’ne NAZ-KOOP’un kurucu üyesi olması için yetki verilmesi konusu görüşüldü. Konuyla ilgili Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu, bilgilendirme yaptı. NAZ-KOOP’un üretim, pazarlama ve işletme kooperatifi olacağını belirten Öreroğlu, “Bir payın değeri 100 lira olacak ve 10 pay sahibi olan ortak sayılacak. Belediye de bu kooperatifin kurucu ortaklardan biri olacak. Üye sayısı ve sermaye konusunda herhangi bir üst sınır olmayacak. Bin lirayı yatıran herkes ortak olabilecek ve her ortağın da kaç hissesi olursa olsun tek bir oy hakkı olacak” dedi. Madde oy birliğiyle kabul edildi.