Türkiye’nin çeşitli yerlerinden kargo yoluyla gönderilmesi yolunda talep alan Karacasu tahinlisi bugüne kadar Almanya, Suudi Arabistan, Dubai, Yunanistan, İsviçre gibi ülkelere gönderildi. Şirin Pide’ye yurt dışından gelen müşterilerin kendi imkanlarıyla yanlarında giderken kilometrelerce uzaklıktaki bu ülkelere götürdükleri üzeri Antep fıstıklı ve cevizli tahinli pideler müdavimlerinin ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Yurt içinden de talep alan Karacasu tahinlisini 600 kilometre uzaklıktaki İstanbul’dan gelen sipariş sonrası buraya gönderen Halil İbrahim Köse, “Geçtiğimiz günlerde İstanbul’dan bir müşterimiz gelmişti. Çok beğendi. Giderken yanında götüremedi. Yakınlarına bu lezzeti anlatınca bizi aradı. Kıramadık, gönderdik” dedi.

“MESLEĞİMİ VE İLÇEMİ SEVİYORUM”

Tahinli pidelerinin bu kadar sevilmesinin sebebinin işine duyduğu saygı ve sevgi olduğunu dile getiren Halil İbrahim Köse, “İşimi severek yapıyorum. Ülkemizde ilk pide festivalini ilçemizde düzenledik. Bununla iftihar ediyoruz. En uzun pide rekoru olan 9 metre 17 santimlik rekor Karacasulu ustaların elinde. İlçemizin adını duyurmaya çalışıyoruz. Mesleğimi seviyorum. İzmir’e, İstanbul’a pide gönderiyoruz. Umre’ye gönderdik, Dubai’ye gönderdik. Suudi Arabistan’a, Almanya’ya, İsviçre’ye, Yunanistan’a gönderdik” dedi.

“EN İYİ ŞEKİLDE AĞIRLIYORUZ”

İlçeye gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlayarak ilçesine hizmet ettiğini kaydeden Köse, “Ben işimi seviyorum. İlçemize gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. İnsanlar mutlu oldukça, biz de mutlu oluyoruz. Ben mesleğime aşığım. İşini sevdin mi, kendiliğinden oluyor. Ben işime odaklanmış bir insanım. İnsanları mutlu etmek benim işim. 'Diğer ilçelere de gittik ama sizinki daha farklı' diyorlar. Bunun sebebi hamuru az az ve sevgiyle yoğurmaktan geçiyor” diye konuştu.

“MÜŞTERİLERİMİZ GİDERKEN PAKET GÖTÜRÜR”

Ülkenin çeşitli yerlerinden kargo ile gönderilmesi yönünde talep geldiğini ifade eden Köse, “Kargoyla çok istiyorlar. Ben kargo şirketleriyle görüştüm ama 'Biz bunu itinalı bir şekilde yapamayız' diyorlar. Bu yüzden şehir dışından gelen tüm siparişlere cevap veremiyoruz. Müşterilerimiz 'Sen yeter ki gönder, nasıl gelirse gelsin, ben kabulüm' diyor. Ama benim içim rahat etmiyor. Mesela Almanya’dan geliyor. Burada her çeşit pidesini yiyor. Giderken tahinli yaptırıp gidiyor. Güzel bir ambalajla paketliyoruz, o şekilde gidiyor” ifadelerini kullandı.