Bestelediği oyunlu şarkılarla miniklerin kalbinde taht kuran müzik eğitimcisi, çocuk kitapları yazarı, çocuk şarkıları bestecisi Onur Erol, Nazilli Belediyesi Tiyatro Salonunda, Ada Kitapevi ve Yunuslar Anaokulu iş birliğiyle öğretmenlere konferans verdi. Etkinliğe ilçede görev yapan devlet ve özel anaokulu öğretmenleri, müzik öğretmenleri ve ebeveynler katıldı. Tiyatro salonunu dolduran yaklaşık 100 öğretmenle buluşan Onur Erol, Karamela Sepeti Çocuk Şarkıları projesi ile de çocuklarla buluşuyor.

“MÜZİK RUHUN GIDASIDIR”


Amaçlarının geleceğin mutlu çocuklarını yetiştirmek olduğunu ifade eden Özel Yunuslar Anaokulu Kurum Müdürü Mursel Dankı, konferans hakkında bilgi verdi. Müdür Dankı, "Mutlu çocuk yetiştirmenin yolu müzikten geçer. Müzik ruhun gıdasıdır. Halkımıza açık ve ücretsiz bir organizasyon yaptık. Etkinliğimize okul öncesi öğretmenlerimiz, müzik öğretmenlerimiz, ebeveynler katıldı. Onur Erol'un okulumuzda sürekli çaldığı müziklerini dinliyoruz. Çocuklarımızı bu şekilde eğitmeye çalışıyoruz. Daha detaylı, daha kalıcı oluyor. Bir konserans düzenledik. Niye konserans? Müzikle konferansı bir arada verdiği için konserans deniyor” dedi.

“ÖĞRETMENLERİN MOTİVASYONLARINI ARTTIYOR”


Dankı, şunları kaydetti: "Bugün Nazilli’de Çocuk Öncesi Gelişimi, ilkokul ve müzik öğretmenlerine yönelik erken çocuklukta çocuk gelişimi üzerine bir eğitim verdi. İçerisinde bir Alman eğitim yaklaşımı, interaktif katılımlı bir eğitim gerçekleştirdik. Nazilli’de ilk oldu. Ada Kitap Evi ve Yunuslar Anaokulu iş birliğiyle gerçekleştirildi. Aralık ayında da çocuklarımıza yönelik bir etkinlik olan Karamela Sepeti Şarkıları adlı bir etkinlikle gelmeyi planlıyoruz. Tüm Türkiye’deki etkinliklere gidiyoruz. Bu şekilde öğretmenlerimizin dönem başındaki motivasyonlarına katkıda bulunmuş oluyoruz."