Nazilli’de 2003 yılında kurulan Şafak Yıldızı Derneği, Çapahasan Mahallesi Tahta Köprü’de Muharrem ayı nedeniyle 3 bin kişilik aşure hayrı yaptı. Yardıma muhtaç vatandaşlara destek amacıyla kurulan dernek, Dumlupınar Mahallesi Tahta Köprü’de 16’ncı aşure hayrını düzenledi. Dernek Başkanı Mustafa Ekimci’nin ev sahipliğinde yapılan etkinliğe Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP İlçe Başkanı Serkan Sevim, İYİ Parti İlçe Başkanı Durmuş Kural, belediye meclis üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı. 3 bin kişilik aşureden almak isteyen vatandaşlar kazanın önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

“YARDIMLAR DEVAM EDECEK”

Geleneksel hale getirdikleri aşure hayrını bu sene de yapmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Nazilli Şafak Yıldızı Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Ekimci, “Bütün hayırlarımız, keşkeklerimiz sünnetlerimiz ve yardımlarımız 17 yıldır olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir. Aynı zamanda yoksul, ihtiyaç sahibi vatandaşlar, evi yanan vatandaşlar ve ihtiyaç sahibi öğrencilere yardımlar yapıyoruz. Bundan sonra da etkinliklerimiz vatandaşlarımızın katkısıyla devam edecek. Aşure hayrımıza katılan ve destek sağlayan herkese teşekkür ederiz” dedi.

“KALKINACAĞIZ VE MÜREFFEH BİR NAZİLLİ OLACAĞIZ”

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ise, “Çok güzel bir birliktelik. İnşallah beraberce, yan yana ve omuz omuza yürüdükçe Nazilli’mizde güzel ve iyi şeyler olacak. İnsanımızın yüzü gülecek. Kalkınacağız ve müreffeh Nazilli olacağız. Buna inanıyoruz ve bu yolda omuz omuza yürümekten büyük mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu.

ÇANKIR, DERNEK ÜYELERİNİ KUTLADI

Derneğin yıllardır Nazilli’de sosyal beraberlik anlamında her zaman öncülük ettiğini ifade eden CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır da, “Bugün de bizi bir araya getirdi. Bölge halkımıza önemli destekler sağlayan birçok faaliyette bulundu. Ben siz basın mensuplarının önünde başkan Ekimci ve yönetim kurulu üyelerini kutluyorum” ifadelerine yer verdi.