Nazilli ESKKK, son aldığı kararla esnafın yüzünü güldürdü. Kooperatif aldığı kararla küçük esnafın kredi kullanım limitlerini arttırdı. Kooperatif Başkanı Dursun Öztunç, bu kararı Altıntaş Mahallesinde bulunan hizmet binası başkanlık makamında basın açıklamasıyla duyurdu.

“KÜÇÜK ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ”

Her zaman esnafın yanında olduklarını söyleyen Öztunç, “Esnaf Kefalet Kooperatifleri bilindiği üzere küçük esnafa kredi kullandırmak ve kefalet vermek amacıyla kurulmuş olup devletimizin desteğiyle her zaman esnafımızın yanında olmuştur. Göreve geldiğimizden bu yana gayretli çalışmalarımız ve esnafımızın desteğiyle kooperatifimizi bu günlere getirdik” dedi.

ESKİ KREDİYİ KAPATMA ZORUNLULUĞU KALKTI

Gayretleri sonunda eski krediyi kapatma zorunluluğunun kalktığını ifade eden Öztunç, “Yoğun gayretlerimiz ve bölge merkez birliğimizin çalışmaları sayesinde tekrar kredi kullanmak isteyen ortaklarımızın eski kredilerini kapatma zorunluluğu kaldırılmıştır. Yönetim kurulu olarak esnafımızın önünü açmak ve daha fazla yardımcı olabilmek için kefilli kredi kullanım limiti 1 kefil ile 25 bin TL, 2 kefil ile 40-50 bin TL’ye yükselmiştir. Daha yüksek kredilerde ipotek teminatı ile kefil alınmaktadır” ifadelerini kullandı.

"ARACI KULLANMADAN GELİN"

Kooperatif olarak parayla ilgili bir sıkıntıları olmadığını dile getiren Başkan Dursun Öztunç, “Kredi talebi olan esnaf kardeşlerimizin herhangi bir kişi ya da aracı kullanmadan dilediği gibi gelip, konuşup, başvurup uygunsa, şartları oluşursa kredi kullanabilir. Şartlar konuşulur biz de elimizden geldiğince yardımcı oluruz. Bu kurumlar esnaf için var olup esnaf için kefalet göstermektedir. İsteğimiz esnafımızın da kurumları sahip çıkmasıdır. Sahip çıkılırsa bu kurumlar kalıcı olur” şeklinde konuştu.