Nazilli ilçesinde daha önce oğluyla birlikte kahvaltı salonu işleten Nurcan Karataş, kendi elleriyle hazırladığı reçellere müşterilerden yoğun talep gelince dükkanını kapatıp tamamen reçel yapmaya başladı. Mevsimlik sebze ve meyvelerin yanı sıra süt ve çam kozalağından katkısız ve tamamen doğal 35 çeşit reçel yapan Karataş, ' Nurcan Hanım Yerli Ürünleri' markasıyla ürünlerini Nazilli Halk Eğitim Merkezi önündeki ahşap reyonda satışa sunuyor.

UZUN YAŞAMIN SIRRI

Nazilli'nin uzun yaşamın merkezi olduğunu dile getiren Karataş, "Nazilli'de insanların uzun yaşamasının sırrı doğal beslenmeden geçiyor. Büyük annelerimiz evlerde yoğurdu, reçeli, pekmezi kendileri yapardı. Ben de el yapımı reçel yapmayı ailemden öğrendim. Araştırma yapıp 35 çeşit reçel yapmaya başladım. Reçellerin tadı müşterilerim tarafından çok beğenilince iş yerini kapatıp sadece reçelle ilgilendim. Günde 5 kilo reçel üretiyorum. Ürettiğim reçelleri kendi markamla satıyorum. En çok inek sütünden yaptığım ve ülkemizde çok bilinmeyen Arjantin usulü süt reçeli müşterilerden talep görüyor. Kozalak, turunç, iğlek, kamkat, çıtır kabak ve nar reçelleri de oldukça ilgi görüyor" dedi.

"KADINLAR İSTERSE HER İŞİ YAPABİLİR"

Kadınların eve kapanıp oturmamaları gerektiğini belirten Karataş, "Kadın isterse her şeyi yapabilir, yeter ki üretsinler. Ben bir yandan bu işle uğraşırken 2 çocuk büyüttüm. Reçelle evime ekonomik destek sağladım. Kolay değil ama imkansız bir şey de değil" diye konuştu. Önündeki hedefin başladığı işi büyütmek olduğunu aktaran Karataş, bu işte iddialı olduğunu ve daha fazla reçel çeşitleri üretmeyi hedeflediğini kaydetti.