Koçarlı Atatürk İlkokulu bahçesinde düzenlenen İlköğretim Haftası kutlama programına Kaymakam Fırat Çelik, Belediye Başkanı Nedim Kaplan, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

“OKUR-YAZAR ORANI YÜZDE 94”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda konuşma yapan Atatürk İlkokulu Müdürü Murat Demiroğlu, geçen hafta 2019-2020 eğitim öğretim yılının yeniliklerle başladığını söyledi. 16-22 Eylül günleri arasının İlköğretim Haftası olarak kutlandığını hatırlatan Demiroğlu, bu hafta da okumanın, yazmanın ve eğitimin önemine vurgu yapıldığını ifade etti. Ülke genelinde okur-yazar oranının yüzde 94 olduğuna işaret eden Demiroğlu, her zaman hedeflerinin ise yüzde 100 oranına ulaşmak olduğuna vurgu yaptı. Sadece okumanın da yeterli olmadığını belirten Demiroğlu, okuyan ve meslek sahibi olan kişinin işine, küçüklerine, büyüklerine, kadınlara ve mesleğine saygılı olması gerektiğini ifade etti.

“BAŞARIYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Koçarlı'da yeni eğitim öğretim yılında 2 bin 692 öğrencinin ders başı yaptığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Arıkoğlu da, geçen yıl idareci, öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile elde ettikleri başarıları bu yıl da sürdüreceklerini söyledi.

HOŞ GELDİN ÇİÇEĞİ

Konuşmaların ardından dördüncü sınıf öğrencileri, birinci sınıfa başlayan öğrencilere ‘hoş geldin’ çiçeği takdim etti. Şiir okunması ve halk oyunları gösterisi sunulması ile program sona erdi. Programın sonunda Kaymakam Çelik ve Belediye Başkanı Kaplan, protokol üyeleri ile birlikte sınıfları gezdi. Sınıflarında öğretmenleriyle ders işleyen öğrencilerle aynı sıralara oturan Kaplan ve Çelik, öğrencilere tatilde neler yaptıklarını ve ileride ne olmak istediklerini sordu. Öğrenciler de kendilerine sorulan soruları yanıtladı.