Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan'ı makamında ziyaret etti. AK Parti Koçarlı İlçe Başkanı İlyas Arslan ve meclis üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette Belediye Başkanı Kaplan, Milletvekili Savaş'a projelerini ve Koçarlı'nın başta kanalizasyon olmak üzere tüm sorunlarını anlattı. Savaş, kendisinden destek talep eden Kaplan'a yardımcı olmaya devam edeceğini söyledi.

"ÇÖZECEĞİNE İNANIYORUM"

Koçarlı'nın altyapısı ve kanalizasyonunun olmadığını belirten Milletvekili Savaş, ilçenin kanalizasyonun halen daha vidanjörlerle çekilmesini doğru bulmadığını dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi'nin Koçarlı'nın kanalizasyonunu yapmaması durumunda bakanlık nezdinde girişimlerde bulunacaklarına dikkat çeken Savaş, "Altyapı ve kanalizasyonun olmaması, Koçarlı'ya yakışmayan bir durum. Tabi ilk etapta çözmemiz gereken öncelikli sorun bu. Ama bu sorunu çözmesi gereken merci Aydın Büyükşehir Belediyesi, ASKİ. Ben inanıyorum ki Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı, bu sorunu kısa sürede çözecektir. Çünkü görev onun, ona göre kendisine bütçe tahsis ediliyor. Eğer kendisi bu sorunu çözmezse bizim gerekli merciler nezdinde girişimlerimiz olacaktır. Bu sorunu çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

"ÇERÇİOĞLU'NA KAPIM AÇIK"

Aydın'ın milletvekili olduğunun altını çizen Savaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun Aydın için destek istemesi halinde kendisine kapısının her zaman açık olduğunu ifade etti. Savaş, Aydın’ın üretim ve ihracat kapasitesini arttırmanın, gençlere iş ve aş imkanı sağlamanın, çiftçinin derdine derman olmanın ve esnafın sorunlarını çözmenin görev ve sorumlulukları olduğunu söyledi.

"KAZANAN AYDIN OLSUN"

Aydın'ın sorunlarını ve öncelikli yatırımlarını Vali Yavuz Selim Köşger'in koordinasyonunda masaya yatırmak için vekillere, Çerçioğlu'na, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir'e, siyasi parti temsilcilerine ve oda başkanlarına çağrıda bulanan AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, şunları kaydetti:
"Birlikte yürüyelim. Gitmemiz gereken bakanlık varsa hep beraber gidelim, herkes ayrı ayrı konuşmasın hep beraber konuşalım. Bir tane Aydın var, kazanan Aydın olsun. Bizim derdimiz o."

"MİLLET İRADESİ BÜTÜN İRADELERİN ÜSTÜNDEDİR"

Eski Başbakan Adnan Menderes ile çalışma arkadaşları bakanlar Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın idam edilişlerinin yıl dönümü olduğunu hatırlatan Savaş, "Millet iradesini yok sayan bir zihniyete biz her zaman karşı durmuşuzdur. ‘Yeter söz milletin’ sözü ile bugünlere ışık tutan rahmetli Demokrasi Şehidi Menderes, sürekli kalbimizde olacaktır. Bu yara, ilelebet kapanmadan devam edecektir. Milletin iradesi bütün iradelerin üzerindedir" diye konuştu.

AŞURE HAYRI

Ziyaretin ardından milletvekili Savaş, Koçarlı Belediyesi'nin Cumhuriyet Meydanı'nda Muharrem ayı dolayısıyla düzenlediği aşure hayrına katıldı. Savaş ve Kaplan, Kaymakam Fırat Çelik ile birlikte vatandaşlara aşure ikram etti.