Gazi İlk ve Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirilen kutlama törenine Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven, Didim Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Deveci, Didim Cumhuriyet Başsavcısı M. Emin Çıplak, kurum amirleri, daire müdürleri, oda başkanları, okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir bir konuşma yaptı.

“ÖZ GÜVENLİ BİREYLER YETİŞTİRECEĞİZ”

Akdemir, “Evinizden sonra en büyük yuvanız olan okullarımız açıldı. Sizlerin hayal ve hedefleriniz büyük olsun. Hedefiniz güneş ıskalarsam yıldız olsun amacıyla iyi bir fert olmanızı istiyorum. Değerli veliler sizlerin en değerliniz olan çocuklarınız bizlere koştu. Bilgi aktarmak değil bilgiye ulaşmanın yollarını arayan, bilgiyi insanların yararına kullanabilecek, öz güvenli birer nesil yetiştirmek hedefimizdir” dedi.

“TÜM İMKANLARI SEFERBER EDECEĞİZ”

Didim Kaymakamı Mehmet Türköz ise yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Türköz, “Çocuklarımız için her türlü imkanları seferber edeceğiz. Sizlerden beklentimiz hayırlı evlat olmanız. Öncelikle kendisine sonra ailesine hayırlı evlat olmanızı istiyoruz. Çağımız teknoloji çağı; teknolojik bağımlılığımız hat safhada ama biz sizlerden teknolojiyi kullanmanın yanı sıra bununla ilgili proje üretmenizi istiyoruz. Üretken çocuklar olacağız. Bunun için de tüm paydaşlara iş düşüyor" diye konuştu.
Konuşmaların ardından 4. sınıf öğrencileri 1. sınıf öğrencilerine hoş geldin diyerek çiçek verdi. Ardından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu ve halk oyunları gösterileri sergilendi. Kutlama töreninin sonunda ilçe protokolünce yeniden düzenlenen ana sınıfı törenle açıldı.