Nazilli’de faaliyet gösteren Ege Gelişim Yüzme Kulübü yönetimi Kuruçeşme’de veliler için tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda ilk olarak söz alan Kulüp Başkanı İhsan Narman, kulüplerinin hedefini gerçekleştirmek için velilere söz verdiklerini belirtti. Narman; “Herkes için spor mantığıyla özel gereksinimli çocuklarımıza yazın hizmet verdik, kış sezonunda da hizmet vereceğiz. Benim de otizmli bir çocuğum var. Allah bizi utandırmasın” dedi.

“YÜZMEYİ KÜÇÜK YAŞLARA İNDİRMELİYİZ”

Yüzmenin çocuklar üzerinden faydalarını anlatan Kulüp Başkan Yardımcısı Banu Koşar, kulüp olarak verdikleri eğitimlerle çocukların yaşamlarına artı değerler katıp zihinsel, bedensel ve ruhsal dinamikler yarattıklarını söyledi. Genel ahlak kuralları ile milli değerlere saygılı, zararlı alışkanlıkları olmayan, hırslı, azimli ve kararlı ama aynı zamanda hoşgörülü, sorumluluk duygusuna sahip sporcular yetiştirmek istediklerini ifade eden Banu Koşar, yüzmeyi küçük yaşlara indirmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Koşar, “Kış sezonunda yoğunluğu haftada hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki günlük programlarımız olacak. Performans gruplarımız bunun üzerine de çıkabilirler. Yetişkinlerle ilgili de kursumuz olacak” sözleriyle kış sezonu çalışma programı hakkında bilgiler verdi.

YÜZMENİN FAYDALARINI ANLATTI


Kulübün Yönetim Kurulu üyesi Asuman Narman ise yüzmenin sağlık üzerinde çok önemli etkileri olduğunu belirterek; “Tüm kasları çalıştırıyor. Bir saatlik yüzme 500 kalori yakıyor. Kalp, solunum iskelet sistemine faydaları var. Çocukların psikososyol gelişimlerine katkı veriyor. Ayrıca sağlık sorunları olan yetişkinlere de tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.