Alınan bilgiye göre, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri Kadınlar Denizi Mahallesinde sahte kimlik kullandığı belirlenen bir kişiyi Yüksel Yalova Caddesinde yakaladı. Şahsın yapılan GBT sorgulamasında T.K. olduğu, resmi belgede sahtecilik, bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, hırsızlık, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliğin aralarında bulunduğu 28 ayrı suçtan arandığı tespit edildi.
Öte yandan hakkında 6 yıl 10 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan, hükümlü ve tutuklunun kaçması, suç eşyasının satın alınması, mala zarar verme, 2 ayrı kilitlenmek suretiyle muhafaza altına alınan eşya hakkında hırsızlık ile nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etmenin aralarında bulunduğu 7 ayrı suçtan aranan, aynı zamanda cezaevi firarisi olan O.Ü. Camiatik Mahallesinde yakalanarak gözaltına alındı.

Diğer yandan gece yarısı silah ile yağma, birden fazla kişi ile tehdit, bina içinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık, yaralama, mala zarar vermenin aralarında bulunduğu 14 suçtan aranan G.K. isimli kadın, Tepe Mahallesi civarında yakalanarak gözaltına alındı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.