Aydın’ın Kuyucak ilçesinde yaşayan evli ve 1 çocuk babası Adem Güngör, 5 Eylül günü kırsal Karapınar Mahallesi yakınlarında motosikleti ile kaza geçirdi. Ambulansla, Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp Yoğun Bakım Servisine alınan Adem Güngör’ün, dün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Dr. Onur Yeşildağ ve Dr. Cüneyt Karaçancı başta olmak üzere tüm Nazilli Devlet Hastanesi Organ Bağış ekibi, hasta yakınları ve kardeşi Ahmet Güngör ile organlarının bağışlanması konusunda görüştü. Adem Güngör’ün kardeşi Ahmet Güngör’ün organ bağışını kabul etmesinin ardından Nazilli Devlet Hastanesi'ne gelen ekipler, organları aldı. Güngör’ün karaciğeri İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi’ne, sağ ve sol böbrekleri de Aydın Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Organların, nakil bekleyen kişilere nakledileceği kaydedildi.

“DUYARLI OLALIM”

Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Şafak Çalışkan, “Hastanemizde Yoğun Bakım Ünitemizde tedavi görmekte olan Adem Güngör’ün beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine, organ nakil ekibimiz hastamızın yakınlarına başvurdu. Organların bağışlanması istendi. Adem Güngör’ün ailesinin organ bağışını kabul etmesinin ardından ekibimiz tanı koyduktan sonra da prosedürü başlattı. Hastamızın karaciğeri İzmir Ege Üniversitesi, sağ ve sol böbrekleri de Aydın Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde nakil bekleyen hastalara nakledilmek üzere gönderildi. Hastanemizde 10 gün içerisinde ikinci organ bağış naklinin gerçekleşmesinin sevincini yaşıyoruz. Tüm halkımızdan da organ bağışlarına duyarlı olmalarını istiyoruz” dedi.

“ONLARI YAŞATACAĞI İÇİN SEVİNÇLİYİZ”

Adem Güngör’ün kardeşi Ahmet Güngör de, “Şu anda biz abimizi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ama organ bağışı nedeni ile abimizin karaciğeri ve 2 böbreğinin 3 kişiye can olacağı, onları yaşatacağı için de tabi ki sevinçliyiz. Tüm halkımızı organ bağışında bulunmaya davet ediyoruz” diye konuştu.