Aydın ile Muğla arasında turizm bölgelerine köprü olan Söke-Bodrum Karayolu'nda bulunan, 15 yıl içerisinde Aydın ve Söke'nin önemli ticaret alanlarından biri olan Priene AVM, son yıllardaki yatırım ve çalışmalarıyla geçmiş yıllara oranla daha hareketli günler yaşıyor. Binlerce ziyaretçisini ağırlayan Priene AVM, sadece Söke ve Aydın halkının değil tatil beldelerine giden yerli ve yabancı turistlerin de gözdesi haline geldi. 26 işyerinin bulunduğu Priene AVM'de 800'e yakın kişinin çalıştığını belirten Priene AVM Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akalın, yetkililer tarafından yerli alışveriş merkezinin öneminin bilinmesi gerektiğini vurguladı. Akalın, 15’inci yıla özel kampanyaların olduğu AVM’de gerçek outlet fiyatlarının bulunduğunu belirtti.

BURSA VE İSTANBUL’DAN HAFTA SONU MÜŞTERİ AKINI

Yaz sezonunun hareketli geçtiğini ancak müşterilerinden edindikleri bilgilere göre özellikle hafta sonu yaşanan yoğunluğun Bursa ve İstanbul müşterileri olduğunu ifade eden İsmail Akalın, “Priene AVM, kurulduğu yıllardan bu zamana kadar her zaman birçok önemli markanın bulunduğu Türkiye'nin ilk AVM'si olma özelliğini taşıyor. Bu yaz sezonu geçen yıllara göre daha iyi başladı. Turizm bölgelerindeki hareketliliğin yanı sıra İstanbul-İzmir otoyolunun açılmasıyla birlikte 3,5 saate düşmesi bize ciddi anlamda yansıdı. Yerli ve yabancı turistlerin ziyaretleri artarken, Bursa ve İstanbul’dan Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri özel alışveriş için gelen müşterilerimiz oldu” diye konuştu.

“SÖKE’NİN VAZGEÇİLMEZİ OLDU”

2005 yılında hizmete başlayan Priene AVM’nin 14. yıldır ayakta durmasının onur ve gururu içerisinde olduklarını belirten Akalın, "Priene AVM, Türkiye'nin ve Türk malı olan bir AVM'dir. Hiçbir yabancı kaynaklı yatırımcımız yoktur. Son yıllarda buraya olan ilgi ve talebin daha da artığını gözlemledik. Toplam 45 bin metrekare alanı bulunan AVM'de sektörün pek çok seçkin markalarının bulunduğu mağazalar, restorant ve kafeler yer alıyor. Her ne kadar Söke ve çevresine büyük alışveriş merkezleri açılsa da buradaki seçkin firmalar ekonomik fiyatları nedeniyle müşterilerin vazgeçilmezi olmaya devam ediyor” dedi.

KÖYLÜ PAZARI KURULSUN TALEBİ

Özelikle AVM’nin üzerinde bulunduğu Söke-Bodrum karayolunun Türkiye'nin en kıymetli yollarından biri olduğunu vurgulayan Başkan Akalın; “Ama ne yazık ki bu yolun kıymetini Sökeliler başta olmak üzere Aydınlılar bilmiyor. Bu yol İstanbul, bu yol Avrupa yolu, bu yol Türkiye’nin en değerli ve en zengin yolu. Bu yol güzergahının ciddi anlamda yatırıma ve ilgiye ihtiyacı var. Başta Aydın Valimiz sayın Yavuz Selim Köşger olmak üzere Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Özlem Çerçioğlu, Söke Kaymakamımız sayın Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Belediye Başkanımız sayın Levent Tuncel’in bu yol güzergahı için daha hassas olmalarını istiyoruz. Söke Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyemizin bu bölgede ya da isterlerse AVM alanımızda ‘Organik Pazar’, ‘Köylü Pazarı’ gibi alanlar açarak hem bölge ürünlerinin satışının sağlanarak üreticiye ve çiftçiye destekçi olmalarını, hem de bölge ürünlerinin tanıtılmasına destek vermelerini istiyoruz. Söke Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi yanında bulunan AVM’miz aynı zamanda TAYEM’e eğitim için gelen misafirleri vesilesiyle de günden güne tanınırlığı artmaktadır. Tüm bu etkenler neticesinde bu bölgeye daha çok yatırım yapılmasını ve bu bölgeyi daha çok ziyaret etmelerini rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

TEMİZ VE GÜVENLİ AVM

2005 yılından bu yana hiçbir güvenlik zafiyetinin yaşanmamasının AVM’leri için büyük gurur olduğunu söyleyen Akalın; “Priene AVM’de 7/24 hizmet veren güvenlik görevlisi personellerimiz, AVM’mizin tamamını kör nokta olmaksızın gören güvenlik kameralarımız olası hırsızlık ve olaylara karşı büyük önlem almaktadır. Bunun etkisini de 14 yıldır hiçbir olay yaşanmamasıyla da kanıtlamış olduk. Ayrıca AVM’mizde özveriyle çalışan temizlik görevlileri de Priene AVM’nin temiz kalmasını sağlamaktadır” dedi.