Türkiye Yol-İş Sendikasına bağlı olan ve Didim Fevzi Paşa Mahallesinde 12 yıldır faaliyet gösteren 4 yıldızlı The Holiday Resort Otel Genel Müdürü Derviş İşçi, Didim Gazeteciler Cemiyeti ile Didim Çalışan Gazeteciler Cemiyeti başkan ve yönetim kurulu üyelerini kahvaltıda ağırladı. Samimi ortamda gerçekleşen kahvaltının ardından gazetecilere otellerini gezdiren İşçi, sezon ve turizmle ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

“İYİ BİR SEZON GEÇİRDİK”


İşçi, 12 yıldır faaliyette olan otellerinin sezonda 130 ila 140 arasında istihdam sağladığını belirterek, “Bu yıl sezonumu iyi geçti; Ekim ayı sonunda otelimizi kapatacağız. Sizler basın mensupları olarak turizme her türlü katkıyı vermeye çalışıyorsunuz. İlçemizde turizm noktasında ortaya çıkabilecek olumsuz durum ve haberlerde ise sektörü sekteye uğratmamaya gayret eden bir tavır takınıyorsunuz. Bu noktada sizlerin desteği önemli. Bizler ise otel olarak turizm noktasında ilçemize hem turizm anlamında kaktı hem de istihdama katkı sağlamaya gayret ediyoruz. Bu yıl otelimizde Balkan ülkelerinin yanı sıra Almanya, Rusya, Polonya’da misafirlerimizi ağırladık. Sezon içerisinde yerli turist noktasında da büyük talep aldık. 2020 sezonunun çalışmalarına da Kasım ayında başlayacağız. İlçemizi ve otelimizi turizm fuarlarında tanıtacağız. Bu anlamda yerel yönetim, ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşları ve basın ile ele ele vererek ilçemizin en iyi şekilde anlatacağız" dedi.

“SICAK DESTEK BEKLİYORUZ"


Turizmin bacasız fabrika olduğunu anlatan İşçi, “Turizm Bakanımız sektörün içerisinden gelen ve her konuyu bilen birisi; kendisinden umutluyuz. Bizler sıcak destek bekliyoruz. Sektör anlamında yapılacak destekler turizmcileri de umutlandıracaktır" diye konuştu.