Koçarlı Belediye Başkanı AK Parti'li Nedim Kaplan, STK temsilcileri ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Cihanoğlu Parkı'nda düzenlenen toplantıya meclis üyeleri ve belediye müdürleri de katıldı.

"DEMOKRASİ KESİNTİYE UĞRAMASIN"


Toplantıda konuşan Kaplan, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, "O kara günün yıl dönümü. Bir kez daha askeri vesayet rejimini kınıyorum. Rabbim bu ülkeye bir daha böyle acılar, böyle dönemler yaşatmasın. Demokrasi kesintiye uğramasın, seçilmişler hiçbir sekteye uğramadan görevlerini yapsın. Bu bağlamda Cumhurbaşkanımızın Külliye'de büyükşehir belediye başkanlarının katılımı ile yaptığı toplantıyı çok anlamlı ve güzel buluyorum. Birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajlarının net bir şekilde verildiği bu toplantının ara ara yapılması gerektiğine inanıyorum" dedi.

GÜNDEME GETİRECEK


STK temsilcileri ile toplantıda bir araya gelerek kendilerinden üyelerinin ve vatandaşlarının taleplerini almayı amaçladığını belirten Kaplan, bu toplantıdan çıkacak kararları 20, 21 ve 22 Eylül günlerinde düzenlenmesini beklediği Ege Bölgesi Belediye Başkanları Toplantısı'nda gündeme getireceğini açıkladı. Kaplan, “Sahadan gelen verileri ve talepleri toplayarak, belediyemizin o kıt, sığ imkanları ile devletin ve hükümetin imkanlarını birleştirerek hizmet etme ve daha yaşanabilir bir Koçarlı’yı ortaya çıkarma hedefindeyiz" ifadelerini kullandı.

“MARKA İLÇE OLACAĞIZ”


Kaplan, ilçede ekonomik gelişmeyi sağlamak ve işsizliği önlemenin birinci vazifesi olduğunun altını çizdi. Kendisinden önceki belediye başkanlarından farklı bir belediyecilik anlayışı sergilediğini kaydeden Kaplan, "Geçmişte bir sürü belediye başkanı arkadaşımız gelmiş, geçmiş. Ama biz diyoruz ki farklı bir belediyecilik. Basit, gündelik işlerden ziyade daha profesyonel, kabul edilebilir işler yapacağız. Marka ilçe olma yolunda neler yapılması gerekiyorsa onları hep birlikte gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

"ÇARE SİZSİNİZ"


Çözümsüzlüğün çözüm olmadığına işaret eden Kaplan, “Ya çare sizsiniz, ya çare sizsiniz sözünden hareketle çare ne Aydın merkezde, ne de Ankara’da, çare Koçarlı’nın ta göbeğinde. Bunu seçilmiş arkadaşlarımızla, sivil toplum kuruluşlarının değerli temsilcileriyle belediye meclis üyeleri arkadaşlarımızla başkan yardımcılarıyla bürokratlarla basınla başaracağız” dedi.

“GELİRLERİ ARTTIRDIK”


Belediyenin gelirlerini arttırdıklarını dile getiren Kaplan, şunları kaydetti:
"Belediyenin imkanları çok fazla değil. Ama biz kaynakları artırmak için çok ciddi mücadele ettik, belli bir mesafeye geldik. Gelirlerimizde önemli bir artış oldu. Ciddi şekilde de borç ödedik. Rakamlara girmeyeceğim. Belediyemiz kısa vadeli borçlar noktasında sıkıntılı ama bu sıkıntı aşılmaz mı, aşılır. Bu noktadaki her türlü tedbiri aldık. Esas mesele önümüzdeki 5 yıl içerisindeki stratejimiz. Gerek çalışan işçi kardeşimin, gerekse memur kardeşimin, gerekse de halkın beklentilerine cevap verme noktasında radikal kararları aldık.”

“KAR TOPUNU DÖNDÜREBİLİRSEK ARKASI GELECEK”


Bir sürü projeleri olduğuna dikkat çeken Kaplan, “Projelere baktığımızda bunlar belediye imkanları yapılabilir projeler değil. Devletin kudretli eli, güçlü eli dokunursa bir sürü yatırımın bölgede önümüzdeki dönem içerisinde gerçekleşeceğini hep birlikte göreceğiz. İnşallah o birinci hamleyi, yıl sonuna kadar gerçekleştirmek istiyoruz. O kar topunu bir döndürebilirsek ondan sonra arkası çok hızlı bir şekilde gelecek. Tabi bizim yapacağımız projeler de var” diye konuştu.

TEMEL ATMA AÇILIŞA YETİŞECEK


Adnan Menderes Müzesi’nin açılışına Koçarlı Belediyesi, emniyet ve jandarma hizmet binalarının temel atmasını yetiştirmeye gayret ettiklerini dile getiren Kaplan, Koçarlı’nın kanalizasyon sorunu da çözeceklerini ifade etti. Konuşmasını tamamlayan Kaplan, STK temsilcilerinin taleplerini diledi ve notlar aldı. STK temsilcileri, Kaplan'ın projelerine destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.