M.K: Göreve geldiğiniz ilk günden itibaren birçok projeyi hayata geçirdiniz? Projeleriniz hakkında bilgiler verebilir misiniz?
M.E: Biz Buharkent’e hizmet etmek için göreve seçildik. Göreve başladığımız ilk günden itibaren vatandaşlarımızın menfaatine, ilçemizin her alanda kalkınmasını sağlayacak olan projeleri hazırladık ve projeleri hayata geçirdik. Biz Buharkent’i ve vatandaşlarımızı çok seviyoruz. Her zaman bu ilçeye ve vatandaşlarımıza layık olmak için çalışıyoruz. Bu bağlamda 2014 yılında göreve geldiğimiz günden itibaren kırsal mahallelerimizdeki vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için 26 noktaya mobese kameraları yerleştirdik. 320 bin alanı parke taşıyla döşedik. Üniversiteye 1,5 milyon liralık yatırım yaptık. Düğün salonları yaptık. Kızıldere kavşağına bağlantı yolu yaptık. 10 tane hizmet aracı aldık. Gelenbe Mesire alanına iki milyonluk yatırım yaparak yeniledik. Futbol sahamızı yeniledik. Beş tane spor tesisi yaptık. Dere yataklarını ıslah ettik. M.K: Her yıl olduğu gibi bu yılda Taze İncir Festivali düzenlediniz. Buharkent’in tanıtımı için yaptığınız bu festivale Aydın dışından birçok ilden vatandaşlar geldi. Buharkent için önemli olan taze incir ve festival hakkında neler söyleyebilirsiniz?
M.E: Taze İncir, bizim gözbebeğimiz. İlçemizin bir değeri olan incirimizle en güzel şekilde tanıtımın yapılması gerekiyor. Bu anlamda Buharkent Belediyesi olarak her yıl Taze İncir Festivali düzenliyoruz. Yerel üreticiye destek olmak, taze incirimizi tüm dünyaya duyurmak ve ilçe esnafının ekonomisine katkıda bulunmak için düzenlediğimiz festivalimize bu yıl da ilgi çok yoğun oldu. Festivalimize sadece Aydın’dan değil birçok ilden vatandaşımız geldi. Festivalimize gelen bu vatandaşlarımız üç gün boyunca çok keyifli bir vakit geçirdi. İlçemizde alışveriş yaparak esnafımız için adeta can suyu oldular. Bu bizleri çok mutlu etti. Her yıl olduğu gibi bu yıl da dolu dolu bir festival gerçekleştirdiğimiz için mutlu ve gururluyuz. Belediye olarak her zaman ve her yerde, incirimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Üreticilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Taze incirin hak ettiği değere ulaşması için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. M.K: Aydın’a ilk Millet Bahçesi’ni siz kazandırdınız. Bu örnek projeniz hakkında neler söyleyebilirsiniz?
M.E: Evet dediğiniz gibi Aydın’ın ilk millet bahçesini, Çağlayan Deresi’nin yanına inşa ettik. 2014 yılında göreve gelir gelmez proje uygulayacağımız yerlerle ilgili olarak biz o zaman drone yoktu, paraşütle videolar çektik. Burası mezbelelikti, bir çöplüktü. Dere ıslah edilmediği için ilçemiz taşkın riski taşıyordu. Nazmi Kömürlü başkanımız döneminde dikilen ağaçlar ilerleyen dönemlerde bakımsız kalmıştı. Bu ağaçları diktiği için ben kendisine teşekkür ediyorum. 35 bin metrekarelik büyük bir alan burası. Buradan başlıyor, karayoluna kadar uzanıyor. İçerisinde bir bisiklet yolu, yürüyüş yolu, iki gölet ve bu göletleri birbirine bağlayan şelalemiz var. İki tane kafeterya, kaykay alanı, jimnastik alanı, spor alanı, çocuk oyun alanı ve piknik alanı var. Her kesimden insanın ihtiyacını karşılayabilecek, gelip burada kullanabileceği alan var. Oturma grupları, kafeterya, çarpışan kanolar gibi eklenecek. Onlarla çok güzel bir cazibe merkezi haline gelecek. 15 Temmuz şehitlerini rahmetle, minnetle anıyoruz. 15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağız diyorduk. Bu ayki meclisimizde isim belirleme hususunu gündeme aldık. Buranın adı Buharkent Belediyesi 15 Temmuz Millet Bahçesi. Bu vesileyle bütün şehitlerimizi, hayatta olmayan gazilerimizi ve 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet, minnet, şükranla anıyorum. Hayatta olan gazilerimize de uzun ömürler ve şifalar diliyorum. Hayırlı olsun 15 Temmuz Millet Bahçesi. Vatanımıza, milletimize hayırlı olsun. Burası yoğun bir ilgi görüyor. M.K: Organize Sanayi Bölgesi kazandırmak için adeta gece-gündüz çalışıyorsunuz. Bu projede artık sona gelindi. Sanayi Bölgesi hakkında neler söyleyebilirsiniz?
M.E: İlk göreve geldiğimiz zamandan itibaren Buharkent’e Organize Sanayi Bölgesi kazandırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu ortaya koyduğumuz çabalar sonuç verdi ve Ortakçı Mahallesi Taşbuzağı mevkiinde 802 bin metrekare alana Organize Sanayi Bölgemizi yapacağız. Şu anda Organize Sanayi Bölgesi'nde alt ve üst yapı ile yol çalışması başlatıldı. Bu çalışmaları kısa sürede tamamlayacağız. OSB'de 25 firma yer alacak. İki firmamız Ekim ayında üretime başlayacak. Organize Sanayi Bölgemiz, yatırımcılarımızın gözdesi durumunda. Büyük çaba ortaya koyarak hayata geçireceğimiz Buharkent Organize Sanayi Bölgesi sadece Aydın'ın değil bölgenin adeta lokomotifi olacak. Organize Sanayi Bölgesi sözümüzü yerine getirmenin gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Üç-dört bin vatandaşımıza iş kapısı olacak sanayi bölgemizin Aydın ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. M.K: Yeni dönemde Buharkent’i kalkındıracak birçok projeniz var. Bu projeleriniz nelerdir, anlatabilir misiniz?
M.E: Millet Bahçesi projesini ilçemize kazandırdık. Organize Sanayi Bölgesi projemizde de sona yaklaştık. Hizmet binası projemiz var. Bu projeyi de diğer projeler gibi çok önemsiyorum. Satın aldığımız Ziraat Bankası binasını, hizmet binası yapmayı planlıyoruz. İlçemize jeotermal ısıtmayı getirmek istiyoruz. Bu anlamda tarım bölgesi olan ilçemizde sera yapacağız. Bu proje ilçemize büyük bir katma değer sağlayacak. Bu projelerin yanı sıra pazar yeri, kültür merkezi, seyir tepesi yapacağız. Ortakçı kaplıcasını hayata geçireceğiz. Biz ilçemize durmadan hizmet etmeye sürdüreceğiz. Ak belediyecilikle Buharkent’i uçurmaya devam edeceğiz. Buharkent AK Parti iktidarının nimetlerinden yararlanmaya devam edecek. İlçemizi her alanda marka şehir yapmak için çalışacağız. Yaşanabilir bir Buharkent için gece-gündüz demeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz.