Kış aylarında özellikle aşırı yağışlarda su baskınlarının yaşandığı Koçarlı Sanayi Sitesi'nin sorunlarını çözmek için Belediye Başkanı AK Parti'li Nedim Kaplan devreye girdi. Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Yaman, Belediye Meclis Üyeleri Adnan Akdağ ve Memduh Bircan, Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü personeli ile birlikte sanayiyi ziyaret eden Kaplan, esnafla bir araya geldi. Kaplan, kendisine anlatılan sorunları da bizzat kendisi yerinde tespit etti.

"ESNAFIMIZI SU BASKINLARINDAN KORUYACAĞIZ"

Sanayi sitesinde yıllardır çözülmeyi bekleyen sorunlar yumağı olduğunu belirten Kaplan, "Kış gelmeden sanayimizin sorunlarını çözmek istiyoruz. Çünkü kışın özellikle aşırı yağışlarda sanayimizi su basıyor. Bunun tedbirlerini alacağız. Sanayinin mazgalları ve kanalizasyonu yıllar boyunca dolmuş vaziyette. Bunları temizlemesi için Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne, ASKİ'ye yazılar yazdık. Ama onlar yapar mı, yapmaz mı bilmiyorum? Tahminimce oradan 15 güne kadar bize cevap gelir. Eğer olumsuz yanıt alırsak mazgalların içerisini ve kanalizasyonu temizleyeceğiz. Su taşkını oluşturmaması için de dere ve kanallara bağlantı sağlayacağız. Sonuç olarak esnafımızı su baskınlarından koruyacağız" dedi.

HURDA ARAÇLAR KALDIRILACAK

Sanayi tuvaletlerinin çok kötü bir görünüme sahip olduğuna dikkat çeken Kaplan, tuvaletlerin standartlarını yükselteceklerini ve güzelleştireceklerini ifade etti. Sanayi içerisinde atıl vaziyette duran hurda arabalara da değinen Kaplan, bu araçların yeni bir alana transferini sağlayacaklarını dile getirdi.

SANAYİ TAŞINACAK

Belediye Başkanı Nedim Kaplan, orta vadede mevcut sanayiyi taşıyacaklarını ifade ederek, "Mevcut sanayimizle ilgili yapacağımız çalışmaların hepsi köklü değil, geçici çözümler. Çünkü biz orta vadede sanayimizi, Koçarlı’nın içerisinden alıp daha kenarda bir yere taşıyacağız. Yeni sanayi alanında da günün koşullarına uygun olarak esnafımızın kira öder gibi dükkan sahibi olmasını sağlayacağız. Amacımız esnafımızın daha güzel şartlarda hizmet etmesini sağlamak. Bunun için çalışmalarımıza devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Kaplan’a esnafın sorunlarına gösterdiği duyarlılık için teşekkür eden Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaman da, "Sağ olsun Başkanımız, esnafımızın sorunlarını yerinde tespit etti. Sorunları çözmeye niyetlendi. Kedisine duyarlılığı için çok teşekkür ediyoruz” dedi. Kaplan, oda olarak belediye ile koordineli çalışmaya devam edeceklerini söyledi.