İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin’in geçen hafta ziyaret ettiği partide yeni üyelere rozetlerinin takılmasının yanı sıra bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantının ardından Ses Gazetesine konuşan İYİ Parti Kurucu Üyesi Emekli Milli Eğitim Müfettişi Halil İbrahim Kambak, ilçe yönetiminde bir iletişim sorunu olduğunu dile getirdi. İYİ Parti’de kurucu başkan Hasan Dinç ile birlikte partinin kuruluşunda yer alan Halil İbrahim Kambak, Hasan Dinç’in görevden alınmasının ardından Aydın Güvendi Başkanlığında yeni yönetimin oluşması sürecinde kendilerinin haberdar edilmemesini eleştirdi.

“BİRLİKTELİK OLUŞMADI”


Kambak, açıklamasında, “İletişim noksanlığı var. Bu iletişim halkasının zayıflığında kişilerin rolleri büyük. Bu halkayı kuvvetlendirdiğinizde iletişim sağlanır, herkesin beklentilerine karşı, bir takım çalışmalar yapılabilir. Ama ne olursa olsun, kişilerin, bireysel menfaatçilikten arınması lazım. İnanarak iş yapılması lazım. Bu partinin kuruluşunda bizler gerçekten elimizden geleni yaptık. Ancak başlangıçta bazı yanlış tutumlar sebebiyle birliktelik oluşamadı. Şu an aynı hava devam ediyor” dedi.

BAŞKANLIK MI DÜŞÜNÜYOR?


Şu andaki mevcut yönetimin oluşmasından haberlerinin dahi olmadığını söyleyen Kambak, “Halkanın yeniden oluşması gerekiyor. Bu işi burada yapacak, yürütecek, çok enerjik arkadaşlar var. Birleştirici, toparlayıcı, hoşgörülü aynı zamanda örgüt sosyolojisinden ve psikolojisinden anlayan biri olması lazım. Kucaklayıcı olması lazım” ifadelerini kullandı. Kendisinin başkanlık düşünüp düşünmediği şeklindeki soruya yanıt veren Kambak, “İbrahim Öncü bey bu işi yapabilecek isimlerden biridir” dedi.

GÜVENDİ, ELEŞTİRİLERE BÖYLE YANIT VERMİŞTİ


Öte yandan İYİ Parti İlçe Başkanı Aydın Güvendi, kendisi hakkında gelen eleştirilere rozet takma töreni sırasında, “Sevinçliyim. Partimiz giderek büyüyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Zaman zaman yönetimimiz hakkında olumsuz konuşanlar oluyor. Ama sürekli yeni üye kaydediyoruz, bu da başarımızı gösteriyor” şeklinde yanıt vermişti.