Dünyada sadece 700 kişide görülen ‘Diamond Blackfan Anemisi’ hastalığına yakalanan 11 aylık Duru Ergan’ın tekrar hayata tutunabilmesi için Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve belediye çalışanları tarafından kök hücre kampanyası başlatıldı. Nazilli Belediyesi hizmet binası girişinde Kızılay tarafından kurulan stantlarda ilk olarak Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan kan bağışında bulundu.

VATANDAŞLARA ÇAĞRI YAPTI

Kızılay standındaki formları doldurarak kan bağışında bulunan Özcan, “Nazilli Belediyesi’nde çalışan arkadaşlarımızla birlikte Duru bebeğimiz için kampanya başlattık. Tüm halkımızı kök hücre tespiti için kan vermeye davet ediyoruz. Önemli bir proje. Nazilli halkımızın iyi niyetine, ferasetine güveniyorum. Halkımızın tamamını belediye içinde oluşturduğumuz bu alana bekliyoruz. Hem belediye, hem de Kızılay çalışanlarına bu örnek ve duyarlı çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz” dedi.

"BÜYÜK ÖNEM TAŞIYAN BİR PROJE"

Kök hücrenin önemini vurgulayan Aydın Kızılay Kan Merkezi Müdürü Doktor Rıdvan Şenol, Türkiye’de uygun kök hücre bekleyen pek çok hasta olduğunu dile getirdi. Şenol, “Büyük önem taşıyan ve halkımıza örnek olan bir proje. Sesini duyuramayan binlerce hasta var. Hem kan hem kök hücre bekliyorlar ve ülkemizde dört yıldır faaliyette olan kök hücre bankamızda üyelerimiz de artıyor. Dolayısıyla sağlıklı 18-50 yaş aralığındaki kişileri başvuruyla sisteme kaydediyoruz ve eşleşme olduğu takdirde kanser ve lösemi hastalarının çok büyük oranda iyileşme şansı oluyor. Bu anlamda burada yaşayan herkesi kan vermeye ve hastalara umut olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. Duru bebek için yapılan bağışa Başkan Özcan’ın yanı sıra İYİ Parti Gençlik Kolları üyeleri, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.