Söke’de uzun yıllardır ova yolu olarak kullanılan ancak köylülerin yararlanamadığı Burunköy-Akçakaya yolunu geçtiğimiz dönem kullanılabilir hale getiren Aydın Büyükeşhir Belediyesi, 18 mahalleyi rahatlatacak olan asfaltlama çalışmasına başladı. Asfaltlama çalışması tamamlandığında Burunköy-Akçakaya yolu 14 kilometre kısalacak. Burunköy Muhtarı Muharrem Kaçar, “Biz köylüler olarak çok mutluyuz. Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

ÇERÇİOĞLU, SÖZÜNÜ TUTTU

Geçmiş dönemde ova yolu olmaktan çıkarılan Burunköy-Akçakaya arasındaki yolun asfaltlanmasını isteyen Burunköy Muhtarı Muharrem Kaçar, talebini Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli’ye iletmiş, Akkentli de konuyu Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na aktarmıştı. Başkan Çerçioğlu, o dönem verdiği Kurban Bayramı’ndan sonra yolun asfaltlanması sözünü kısa sürede tuttu. Yaklaşık 15 km kadar kısalacak olan yol sayesinde Söke tarafında arazisi olan çiftçiler, Bağarası’na girmeden bu yolu kullanacaklar.

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ”

Burunköy Muhtarı Muharrem Kaçar, kendileri için oldukça önemli olan yolun yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ettiğini ifade etti. Kaçar, “Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu sağ olsun verdiği sözü yerine getirdi. 12 kilometre civarı tasarruf olacak. Burunköy-Akçakaya arası 3 bin 700 metreye düştü. Biz köylüler olarak çok mutluyuz, çok sevinçliyiz. Bayramdan sonra asfalta başlanacak dendi ve başlandı. Biz bu yola başladığında Fatih Koordinatörümüze, 'En azından stabilize malzeme atalım' dedik. Fatih Bey de, 'Muhtarım yarın buraya asfalt da isteyeceksiniz’ dedi. Onu da istedik onu da yaptılar. Şimdi de biz millet yavaş gitsin diye yol kenarlarına ışıklı levha istiyoruz” dedi.

“BU YOL HEM BİZİM, HEM DE MİLLİ EKONOMİMİZ İÇİN ÖNEMLİ”

Akçakaya’nın önceki dönem Muhtarı Nihat Gölcük de; “Geçtiğimiz sahurda bu yolun asfaltlanması için konuşmuştuk. Değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız söylediğimiz sözün arkasında durdu ve gereğini yaptı. Muhtarlar toplantısında bu yolun yapımı için Özlem Başkana söylediğimde diğer arkadaşlar bu konuyu ciddiye almadılar ama biz üzerinde durduk. Yaptığı hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza tekrar teşekkür etmek istiyorum. Bu yolda toplamda 14 km civarı bir kısalma oldu. Bu hem vatandaşlar için, hem de milli ekonomimiz için önemli. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“BU YOLUN YAPILMASI İLE ELDE EDİLEN TASARRUF MİLLİ SERVET”

Söke Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Çıtak, bu yolda 3 yıldır çok güzel bir çalışma yapıldığının altını çizerek, Özlem Başkan ile ayrılmaz parçalar olduklarını belirtti. Çıtak, şöyle dedi: “Özlem başkan verdiği sözleri hep tutar. Biz et ile tırnağız. Özlem başkanın yapmayacağı hiçbir şey yoktur.15 belki 20 köyün bu yolu kullanması ile elde edilen tasarruf milli servettir. Özlem Başkana çok teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum.”

“TARIMIMIZ İÇİN DE ÖNEMLİ BİR YOLDU”

Tarım ile uğraşan çiftçileri de yakından ilgilendiren yolun yolun yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri; “Tarımı da ilgilendiren bir yol oldu. Başta Özlem Başkanımıza, Koordinatörümüz Fatih Akkentli’ye ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu yol bizim köylerimizi 14 km kısalttı. Tarımda da önemli bir yol olacak burası. Tarım aletlerimiz büyüdü. Söke tarafında arazisi olan çiftçilerimiz Bağarası’na girmeden bu yolu kullanacaklar. Bu yol çiftçilerimize, köylülerimize hayırlı olsun. Emeği geçen herkese tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” diye konuştu.

“VATANDAŞIMIZ İÇİN NE GEREKİRSE ONU YAPACAĞIZ”

5 yıldan bu yana Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun, ‘Muhtarlarımız ister ben yaparım’ dediğini hatırlatan Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli; “Bu yolumuz da Söke’mizin mahallelerini bağlayan önemli yollardan biriydi. Büyükşehir Belediyesinde yaptığımız muhtarlar toplantısında Nihat muhtarımızın gündeme getirdiği, önemini anlattığı bu yol Özlem başkanımızın hemen düzenlenip trafiğe açılsın talimatıyla bugün sonlanıyor. Çok ciddi anlamda 15 km kadar yol kısalıyor. Söke’den Güzeltepe’ye, Güneyyaka’ya, Pamukçular’a, Karacahayit’e, Kisir’e gelecek vatandaş bugünden itibaren 15 km yakıt tasarrufuyla geliyor. Söke’mize muhtarlarımıza vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Muhtarımızla daha önce konuştuk stabilize atalım sonra asfalt atalım diye. Ne gerekiyorsa tabi ki yapacağız. Uyarı tabelaları koyacağız. Kısacası vatandaşlarımızın daha sağlıklı yolculuk yapabilmesi için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Konuyu Sayın Başkanımıza ilettik. Yolumuz Söke’mize mahallelerimize, muhtarlarımıza hayırlı, uğurlu olsun” dedi.