Eski Belediye Başkanı Gürşat Kale'nin Aydın Valiliği'ne ait sahada jeotermal enerji potansiyelinin tespiti ve arama sondaj kuyusunun yerinin belirlenmesi için özel bir firma ile 13 milyon 690 bin TL’ye sözleşme imzaladığını belirten Kaya, "Sözleşme gereği ihaleyi kazanan firmaya şimdiye kadar 7 milyon TL ödendi. Çalışmanın yapıldığı sahayı Valilik başka bir firmaya verdi. Belediyemizin firmaya ödediği para karşılığında ise elimizde sadece iki sayfa etüt raporu var. Bu konuyla ilgili dosyayı savcılığa verdik" dedi. Makamında Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Güler ve Hülya Erginer ile birlikte basın toplantısı düzenleyen İncirliova Belediye Başkanı İYİ Parti’li Aytekin Kaya, seçim döneminde İncirliova halkına iki temel söz verdiğini belirterek, “Verdiğim sözlerden birincisi ayrım yapmaksızın herkese eşit şekilde hizmet etmekti, ikincisi de şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışı sergilemekti” dedi.

32 MİLYON TL BORÇLA DEVRALDI

Herkesin belediye başkanı olduğunu belirten Kaya, 5 aylık görev süresi içerisinde belediye hizmetlerini aksatmadıklarını ve yüklü miktarda da borç ödediklerini söyledi. Belediyeyi eski Belediye Başkanı MHP’li Gürşat Kale’den yaklaşık 32 milyon TL borç ile devraldığına dikkat çeken Kaya, Kale’nin belediyenin 19 milyon 910 bin TL değerinde taşınmazını da sattığına işaret etti. Kendisinin ise göreve geldiği günden beri belediyenin hiçbir taşınmazını satmadığının altını çizen Kaya, 10 Nisan ile 10 Eylül günleri arasında da belediyenin 5 milyon 946 bin TL borcunu ödediklerini açıkladı.

625 BİN LİRALIK TASARRUF

Şimdiye kadar akaryakıttan ve araba kiralamadan yaklaşık 625 bin TL tasarruf yaptıklarını kaydeden Kaya, “Biz göreve geldiğimizde maşallah belediyenin her tarafı kiralık araba doluydu. Herkesin altında makam arabası vardı. 274 bin liralık arabama kiralama sözleşmesini iptal ettik. Araba kiralama parası ile İncirliova Belediyesi’ne ne güzel kamyonlar, arabalar ve greyderler alınırdı. Akaryakıttan da 350 bin TL tasarruf sağladık” dedi.

"ELİMİZDE SADECE ETÜT RAPORU VAR"

Kale'nin jeotermal enerji potansiyelinin tespiti ve arama sondaj kuyusunun yerinin belirlenmesi için özel bir firma ile 13 milyon 690 bin TL’ye sözleşme imzaladığını belirten Kaya, "Bu iş için özel bankadan çekilen kredi tutarı 5 milyon 350 bin liradır. Kredi için her ay bankaya 225 bin lira ödeme yapıyoruz. İhaleyi kazanan firmaya şimdiye kadar ödenen tutar 7 milyon TL’dir. Çalışmanın yapıldığı araziyi Aydın Valiliği, başka firmaya devretmiştir. Ödenen 7 milyon TL karşılığında elimizde ise sadece iki sayfalık etüt raporu var. Şu anda kullanacağımız ne sıcak su, ne de kuyu var. Bu konuyla ilgili dosyayı savcılığa verdik. Savcılıktan çıkacak sonucu olumlu veya olumsuz açıklayacağım” diye konuştu. Kaya, görev süresinden kalan 4,5 yılda da İncirliova’ya çok güzel hizmetler yapacaklarına inandıklarını sözlerine ekledi.