Gelenekselleşen, Caferli Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği’nin Kuşadası Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği şenliğe, Kuşadası Çevre Platformu, Kuşadası Ticaret Odası ve sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Şenliğin bu yılki teması kadın ve çevre olarak ön plana çıkıyor.

KAYBEDİLEN YAŞAM ALANLARINA DİKKAT ÇEKİLECEK


Kuşadası Caferli Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Nazlı Deniz Kuruoğlu, şenliğin bu yıl da dolu dolu geçeceğini söyledi. Şenliğin bu sene de film gösterimleri, değerli yönetmen ve yazarlarla sohbetler, çevre ve kadın temasının birlikte işlendiği oturumlar, stand-up, konserler, dans ve edebiyat ile dolu, zengin bir programı var. Gün geçtikçe bozulan çevreye, tükenen doğa varlıklarına, kaybedilen yaşam alanlarına dikkatleri çekmek ve duyarlılıkları tazelemek için ‘çevre’ temasının artık Güz Şenliği’nin vazgeçilmezi olduğunu ifade eden Kuruoğlu, "Caferli Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği olarak 14-15 Eylül 2019 tarihlerinde Kuşadası Belediyesinin desteği ile 4. kez Caferli Güz ve Çevre Şenliğini gerçekleştireceğiz” dedi. Programda herkesin kendine göre katkısı olacağını, Caferli köylülerinin yiyecek ve el sanatları stantları, çeşitli STK’ların da stantları ile şenlikte yer alacağını belirtti. 2 gün sürecek şenlikte çevre duyarlılığına vurgu yapmak için naylon poşet ve plastik şişe kullanılmayacağını vurguladı, şenlik programı hakkında bilgi verdi.

DOLU DOLU 2 GÜN YAŞANACAK


Şenliğin birinci günü olan 14 Eylül 2019 Cumartesi program saat 19.00’da Trio Klasik Konser ile başlayacak. Açılış konuşmaları ve Turizm Eski Bakanı Aldülkadir Ateş’in konuşmasının ardından Elena Yusupova’nın kemanı eşliğinde Soprano Olcay Şahin şan konseri verecek. Hüseyin Opruklu’nun kadın temalı fotoğraf sunumu, Itır Bağdadi ve Mehlike Hepdemir’in ‘Kadın ve Çevre’ konulu oturumu, şan dinletisi, ardından belgesel filmleri ile Cenk Behram Su, Erhan Altun, Yavuz Pullukçu ve fotoğrafları ile Nadire Günday şenliğe renk katacak. Oyuncu ve yönetmen Dr. Ercan Kesal'ın sohbeti sonrasında program şan dinletisi ile son bulacak.

İKİNCİ GÜN PROGRAMI


Şenliğin ikinci günü program saat 16.00’da Ati Animasyon ile başlayacak. Program boyunca Burçin Orhon, Elifname dans gösterisi, Atlas Folk. Sanat Akademisi, Elifname Halk Dansları ve Söke Türk Halk Dansları ekiplerinin folklor gösterileri, Sühely Uygur'un stand-up gösterisi, Samos Adasından gelen müzik grubunun konseri yer alacak. Programda ayrıca Doç. Dr. Ebru Güzel, Dr. Funda Şensoy, Dr. Yavuz Dizdar ve Dr. Sümer Zeynep Karabey ‘kadın, çevre, sağlık’ temalı bir dizi sohbet ve etkinlik gerçekleştirilecek. Şenlikte yazarlar da unutulmadı. Kitapları ve sohbetleri ile Belma Alper Uğurlu, Gönül Çatalcalı, Gülay
Şeker Zehir, A. Semra Kadaifçioğlu ve Latife Tekin şenliğe katılacak. Pazar günü ayrıca Suna Yıldızoğlu ve Haluk Özege konseri yer alacak.