Kuyucak’a bağlı Kurtuluş Mahallesi’nde doğan ve çocukluğundan bu yana ailesine ait bahçelerin bakımına yardım eden Müşerref Karakaş, 2002 yılında babası ve erkek kardeşini aynı kazada kaybetmesi üzerine başka kardeşi olmadığından annesiyle yalnız kaldı. Henüz 16 yaşında iken ailesine ait 100 dönüm arazinin bakımını annesiyle birlikte üstlenmek zorunda kalan Müşerref Karakaş, 20’li yaşların başında evlendi ancak ailesinin bahçelerine bakmayı sürdürdü. Bugün 34 yaşında üç çocuk annesi olan Müşerref Karakaş, Nazilli’de yaşamasına rağmen özellikle yaz mevsiminde vaktinin tümünü Kurtuluş Mahallesi’ndeki bahçelerinin bakımıyla ilgilenerek geçiriyor.

“EGE YÖRESEL ÜRÜNLER” MARKASINI YARATTI

Bahçelerinden elde ettiği incir ve zeytini uzun yıllardır işleyerek satışını yapan Müşerref Karakaş, yalnızca kendi çevresinden ibaret olan ticaret alanını genişletmenin yollarını ararken, dijital bir reklam ajansı olan adüburada.com’un kurucusu Tuğkan Koç ile ortak tanıdıkları vasıtasıyla bir araya gelerek ürünlerini markalaştırma yolunda çalışmaya başladı. İncir ve zeytinden elde edilen tüm ürünlerin yer aldığı egeyoreselurunler.com sitesini tamamlayan Tuğkan Koç, Müşerref Hanım’ın pazarlama ve lojistik ağını kurmasına da yardım ediyor.

“İŞİMİ BÜYÜTMEK İSTİYORUM”

11 yaşından bu yana traktör kullanarak bahçe işleriyle uğraştığını ifade eden Müşerref Karakaş, “Ben hiperaktif bir kadınım ve insanlarla iletişim kurmayı çok seviyorum. Yazın hasat zamanı olduğunda çok yoğun geçiyor ama kışın pek işim olmuyor. Bu zamanı değerlendirmek için işimi büyütmek istiyorum. Eşimin de desteğiyle üç çocuğum olmasına rağmen ailemden kalan 100 dönümlük araziyi işliyorum. Amacım ürünlerimi daha geniş kesimlere ulaştırmak” dedi.