Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı ilk toplantısı yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun başkanlığında gerçekleşen toplantıda meclise anlamlı bir önerge sunuldu. Toplantıya konuk olarak katılan Denizli Bozkurt Belediye Başkanı CHP’li Birsen Çelik, 8 Ağustos’ta 6 şiddetinde gerçekleşen depremde ilçedeki yapıların zarar gördüğünü söyledi.

"363 BİNA YERLE BİR OLDU"

İlçedeki vatandaşların çadırda yaşadıklarını belirten Çelik, “Depremde can kaybı yaşanmaması tek tesellimiz. Ancak depremde ilçemizdeki 363 bina yerle bir oldu. 950 rakıma sahip olan ilçemiz karasal iklimin etkili olduğu bir bölgede. Çadırda kalmak zorunda olan ailelerimiz var. Kış geliyor. Aylık geliri bin liranın altında olan yüz aileye ev yapmak durumundayız. Çadırda kalan ailelerimiz yağmurda, çamurda buralarda kalamaz” diye konuştu.

ANLAMLI DESTEK

Başkan Çelik’in ardından komşu ile gerekli desteği vereceklerini belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Toplu Konut İdaresi tarafından depremde evleri yıkılan veya oturulamayacak derecede hasar gören vatandaşlara ev yapılana kadar depremzedelere yardım elinin uzatılması gerekir. Bunun için kampanya başlatılabilir. Biz de elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi. Belediye Meclis üyeleri tarafından Bozkurt’taki depremzedeler için konteyner ev satın alınmasına yönelik önerge divan başkanlığına sunuldu. Bu önerge oy birliğiyle gündeme alınarak Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi. MHP’li üye Şevki Can da katıldıkları oturum başına aldıkları bu ayki huzur hakkı ödeneklerinin depremzede vatandaşlara bağışlanmasını teklif etti. Meclis üyeleri, bu teklifi oy birliğiyle kabul ederek bu ayki huzur hakkı ödeneklerini Bozkurt ilçesindeki depremzelere bağışladı. Bozkurt Belediye Başkanı Çelik, meclis üyelerine duyarlılıklarından dolayı ilçe halkı adına teşekkür etti.